Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Μαραζώνει" το μαστίχι Χίου

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα μοναδικό προϊόν, το "μαστίχι Χίου", θίγουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Σπ. Στριφτάρης.

Το "μαστίχι Χίου", που παράγεται σε παγκόσμια αποκλειστικότητα στο ακριτικό αυτό νησί, χρησιμοποιείται για πολλαπλές βιομηχανικές, φαρμακευτικές και άλλες χρήσεις, ενώ έχει καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό. Επιπλέον, αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος σε χιλιάδες οικογένειες μαστιχοπαραγωγών και συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Ωστόσο, η κυβερνητική πολιτική και στον αγροτικό τομέα (αύξηση κόστους παραγωγής, πάγωμα ή μείωση τιμών του προϊόντος) έχει καταδικάσει σε μαρασμό τη μαστιχοκαλλιέργεια.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας: Εάν σκοπεύει να πάρει μέτρα για την οικονομική, τεχνική και επιστημονική στήριξη του προϊόντος και των μαστιχοπαραγωγών. Εάν προτίθεται να συμπεριληφθεί και να χαρακτηριστεί η μαστίχα παραδοσιακό αγροτικό προϊόν με την ονομασία "Μαστίχι Χίου", προκειμένου να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση. Τέλος, εάν σκοπεύει να βοηθήσει στη διαφήμισή του, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ