Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Μόνο η "Ολυμπιακή" εξυπηρετεί ξένα αεροσκάφη

Προσωρινό φραγμό στις επιδιώξεις των ξένων ιδιωτικών εταιριών για την ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων, με σκοπό την επίγεια εξυπηρέτηση των αεροσκαφών στον ελληνικό χώρο, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Το προνομιακό δικαίωμα για την επίγεια εξυπηρέτηση των αεροσκαφών ξένων εταιριών συνεχίζει να το έχει μόνο η "Ολυμπιακή Αεροπορία", σύμφωνα με την 2176/1996 απόφαση του Δ Τμήματος του ΣτΕ. Οι ξένες εταιρίες, όπως επισημαίνει το ΣτΕ, μπορούν να διατηρούν μονάδες επίγειας εξυπηρέτησης στους ελληνικούς αερολιμένες, εφόσον προορίζονται μοναχά για τις ανάγκες των δικών τους αεροσκαφών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η "Ολυμπιακή Αεροπορία" από τις δραστηριότητες στην επίγεια εξυπηρέτηση των ξένων αεροσκαφών εξοικονομεί 30 δισ. δραχμές το χρόνο, και μάλιστα σε συνάλλαγμα, ενώ στον τομέα αυτό απασχολούνται περίπου 2.000 εργαζόμενοι.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει η εταιρία "Ποιότητα Υπηρεσιών Αεροδρομίου - QUALITY" και ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με την οποία δεν της χορηγούνταν άδεια για να λειτουργήσει στους ελληνικούς αερολιμένες επιχείρηση επίγειας εξυπηρέτησης των αεροσκαφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ