Κυριακή 26 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διονύσης Κορφιάτης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

Οι ΕΒΕ αποτελούν το πιο παραγωγικό κοινωνικό στρώμα, αφού βρίσκονται περίπου στο 21% του ενεργού πληθυσμού, απασχολούν το 62% των εργατοϋπαλλήλων του δευτερογενούς τομέα και παράγουν πάνω από το 40% ΑΕΠ αυτού του τομέα.

Στη δεκαετία που διανύουμε ανατράπηκε άρδην το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα, αφ' ενός, να δυσχεράνει τη θέση τους και τη λειτουργία τους γενικά, κι αφ' ετέρου, να ανοίξει ο δρόμος διείσδυσης των πολυεθνικών καταστημάτων με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται.

Η δουλιά μας στο Κόμμα γι' αυτό τον κοινωνικό χώρο που αποτελεί την κύρια συμμαχική δύναμη της εργατικής τάξης για την ανατροπή του αντιλαϊκού καθεστώτος της πολιτικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, είναι αδύνατη έως ανύπαρκτη. Η δουλιά μας δεν έχει συνοχή, επιμονή, σωστή καθοδήγηση, γιατί κύρια δεν έχουμε κατανοήσει πλήρως αυτή την αναγκαιότητα. Γιατί υπάρχει μια ανησυχητική υποτίμηση διαχρονική. Η ΚΕ έχει 16 χρόνια να συνεδριάσει ειδικά για θέματα ΕΒΕ. Επιβάλλεται να προγραμματιστεί από τη νέα ΚΕ τέτοια συνεδρίαση, νέες προσεγγίσεις κι αναλύσεις.

Τέλος σύντροφοι, ήθελα να υπογραμμίσω ότι μέσα στο Κόμμα δεν πρέπει να υπάρχουν αντιλήψεις ούτε περί ιδιοκτησίας στο κόμμα, ούτε ότι ορισμένοι σύντροφοι είναι θεματοφύλακες του, ούτε υποδείξεις εκλογής μελών της νέας ΚΕ, ούτε κάποιοι να διεκδικούν το ιδεολογικό αλάθητο. Το Κόμμα είναι ενιαίο, δυνατό κι έχει την κόκκινη ηρωική ιστορία του και τέτοιες πρέπει να είναι οι αποφάσεις μας. Χρέος όλων μας είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να γίνουν πράξη στη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ