Κυριακή 26 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ταξόπουλος Παναγιώτης

Μέλος του ΣΟ Ανατ. Μακ. - Θράκης

Είναι γεγονός ότι έγιναν σημαντικά βήματα από το 14ο Συνέδριο. Αυτό το συνειδητοποιεί ο καθένας, στο βαθμό που έχει καθαρή εικόνα στο ποιο σημείο βρισκόμασταν τότε και πού φτάσαμε σήμερα. Φάνηκαν καθαρά τόσο οι αδυναμίες και ελλείψεις, όσο κυρίως οι νέες δυνατότητες που έχουμε σαν ΚΟ και συνολικά σαν Κόμμα. Και τα τρία ντοκουμέντα με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο, όπως συμφώνησαν και όλα τα κομματικά μέλη των ΚΟ Ροδόπης και Δράμας. Από την πείρα των ίδιων των ΚΟ επιβεβαιώνεται η ορθότητα των θέσεων του Προγράμματος για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα συγκρότησης του κοινωνικού μετώπου.

Τόσο μέσα από τις όποιες εργατικές κινητοποιήσεις που έγιναν, όσο και από τις αρχαιρεσίες στα πρωτοβάθμια σωματεία και τα συνέδρια Εργατικών Κέντρων της περιοχής βγαίνει πλούσια εμπειρία, θετική και αρνητική. Οπου είχαμε και έχουμε ανοιχτό το μέτωπο, ιδεολογικό - πολιτικό, ξεσκεπάζουμε με θάρρος και χωρίς μισόλογα τις άλλες παρατάξεις, οι εργαζόμενοι μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Κατακτήσαμε θέσεις στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα. Εμείς δεν υποσχόμαστε τίποτε άλλο παρά μόνο συνέπεια και δράση σε ταξική, αγωνιστική κατεύθυνση. Υπάρχουν από την άλλη αρνητικά παραδείγματα, όπου εμείς δεν έχουμε ανοιχτό το ιδεολογικό - πολιτικό μέτωπο. Οι δυνατότητες παρέμβασης και αποτελεσματικότητας είναι πολύ μικρές.

Ανάλογα παραδείγματα (θετικά και αρνητικά) μπορούμε να αναφέρουμε στις αγροτικές κινητοποιήσεις που έγιναν τον τελευταίο καιρό.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Δεν αρκεί να επικαλούμαστε τη σωστή πολιτική μας που δικαιώθηκε και δικαιώνεται από την ίδια τη ζωή, από τα ίδια τα γεγονότα και τις εξελίξεις. Το ζήτημα είναι πώς αξιοποιείται από τις κομματικές οργανώσεις, από τα κομματικά μέλη. Σ' αυτό ακριβώς το σημείο πρέπει να βοηθηθούν τα όργανα και οι ΚΟΒ στο χώρο τους, από την ΚΕ, τα Γραφεία Περιοχών, τις ΝΕ. Στον καλύτερο προσανατολισμό τους στα προβλήματα του χώρου τους, κύρια στους εργάτες. Στη λειτουργία των κομματικών ομάδων, στη δουλιά μας στην παράταξη, στα σωματεία, στην ανάπτυξη των κομματικών μας δυνάμεων, το στήσιμο ΚΟΒ σε βασικούς χώρους δουλιάς, στο πώς θα φτάσει ο "Ριζοσπάστης" σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό, απ' ό,τι σήμερα, εργαζομένων.

Επίσης, δεν αρκεί η επίκληση της σωστής πολιτικής του Κόμματος, αλλά χρειάζεται προσπάθεια συλλογική και ατομική, να την περπατήσουμε στη ζωή, να την εμπλουτίσουμε, να την επιβεβαιώσουμε στην πράξη, γιατί αλλιώς θα στερέψει η πηγή άντλησης δύναμης της καθοδήγησης και του Κόμματος ολόκληρου.

Ενα άλλο ζήτημα σοβαρό, κατά τη γνώμη μου, που πρέπει να προσέξουμε είναιτο πώς συνδέουμε την πάλη για τη λύση των άμεσων προβλημάτων με τον απώτερο στρατηγικό στόχο του Κόμματος, και ότι τα προβλήματα των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας συνολικά μπορούν να λυθούν στη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία.

Τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του Κόμματος, όχι μόνο πρέπει να αποκατασταθούν πλήρως, αλλά και μέσα από τη σωστή λειτουργία και δράση κομματικών οργάνων, ΚΟΒ, κομματικών μελών, να ενισχύονται συνεχώς.

- Ο καλύτερος τρόπος υπερψήφισης των αποφάσεων του Συνεδρίου είναι να παλέψουμε για την υλοποίησή τους.

- Η νέα ΚΕ θα πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, επιμονή και υπομονή να ριχτεί στην υλοποίηση των αποφάσεων του Συνεδρίου, αλλά και των αποφάσεων που θα παίρνονται στην πορεία από την καθοδήγηση.

- Καιρός, λοιπόν, συντρόφισσες και σύντροφοι, να λέμε λιγότερα και να κάνουμε περισσότερα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ορισμένα ζητήματα καθοδήγησης που αφορούν την πείρα της κομματικής οικοδόμησης στην Αττική (2021-06-12 00:00:00.0)
Σχετικά με τις αλλαγές στο προτεινόμενο Καταστατικό για το 19ο Συνέδριο (2013-01-27 00:00:00.0)
Μεγάλες δυνατότητες - Ανεξάντλητες εφεδρείες (2007-05-15 00:00:00.0)
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (2005-02-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-12-02 00:00:00.0)
ΙΙ. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ (1996-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ