Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περί θυσιών

"Αν πρόκειται 1.000 νέοι άνεργοι να βρουν δουλιά, θα πρέπει να κάνουμε και προσωπικές θυσίες", τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Ε. Γιαννόπουλος, απαντώντας προχτές σε ερώτηση για την απόρριψη από τη ΓΣΕΕ της επιδότησης εργοδοτών μέσω των ασφαλιστικών εισφορών. "Από εκεί και πέρα τα ιδεολογήματα με αφήνουν αδιάφορο", κατέληξε ο υπουργός.

Ο Ε. Γιαννόπουλος έδειξε για άλλη μια φορά τη συνήθειά του να επικαλείται όποτε τον συμφέρει αρχές και αξίες. Θεωρεί "ιδεολόγημα" την ανάγκη να προστατευτούν τα ασφαλιστικά ταμεία από την εργοδοτική αφαίμαξη. Κόπτεται να βρει εργασία σε νέους ανθρώπους, τη στιγμή που η κυβέρνησή του υποτάσσεται σε κάθε αντεργατικό μέτρο των Βρυξελλών, με το ανήθικο επιχείρημα ότι είναι μονόδρομος η Ευρωπαϊκή Ενωση. Τη στιγμή που με το νέο νομοσχέδιο υπονομεύει την επιδότηση της ανεργίας χάρη της επιδότησης των εργοδοτών. Τη στιγμή που χιλιάδες νέοι υποαπασχολούνται, χωρίς ασφάλιση, με μειωμένες αποδοχές, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Μιλάει εύκολα για "προσωπικές θυσίες" ο υπουργός, αλλά δεν είναι οι κυβερνώντες - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - που θα κάνουν οποιαδήποτε θυσία, αλλά οι νέοι για τους οποίους υποτίθεται πως ενδιαφέρεται. Οι νέοι που θα εξαργυρώνουν την ανεργία τους για να πλουτίζουν οι εργοδότες με την ευλογία της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ