Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αμηχανία των "διαφωνούντων"

Στον απόηχο της ανακοίνωσης των ονομάτων της εκλογικής επιτροπής, κινήθηκε χτες η ΝΔ, καθώς εμφανής ήταν η αμηχανία των Μητσοτακικών στελεχών, που "εγκλωβίστηκαν" με την κίνηση του Μ. Εβερτ να τους συμπεριλάβει στην επιτροπή. Ενδεικτική ήταν η δήλωση του Σ. Κούβελα, ο οποίος, αφού ασκεί κριτική για τη σύνθεση, αλλά και την αποτελεσματικότητα της επιτροπής, αναφέρει ότι θα συμμετάσχει στην επιτροπή επειδή είναι "στρατιώτης" της παράταξης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κανένα σχόλιο, ενώ ο Μ. Λιάπης που δεν περιλαμβάνεται στη σύνθεση της επιτροπής είπε ότι αυτή "ενισχύει την εικόνα της ενότητας της παράταξης".

Μετά τις εξελίξεις αυτές, στη Ρηγίλλης επικρατεί ευφορία και στελέχη κοντά στον Μ. Εβερτ εκτιμούν ότι στην Εθνική Συνδιάσκεψη οι "αντιφρονούντες" δε θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν την πολιτική του προέδρου της ΝΔ. Μάλιστα, υπογράμμιζαν ότι μετά τη συνδιάσκεψη και με δεδομένη τη συμμετοχή των"αντιφρονούντων" στην εκλογική επιτροπή, ο Μ. Εβερτ "νομιμοποιείται" να λάβει κάθε μέτρο για την "πάταξη" των αντιφρονούντων.

Χτες και με παρουσία 22 βουλευτών ο πρώην υπουργός Σ. Χατζηγάκης παρουσίασε το βιβλίο του, με τίτλο "Χωρίς συμβιβασμούς", στο οποίο περιέχονται αιχμές για την τακτική του Μ. Εβερτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ