Πέμπτη 18 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ας είναι σίγουροι...

Σε απολογία κάλεσε τη διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων του Πύργου η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της πόλης. Ποιο ήταν το ...βαρύ έγκλημα των συνδικαλιστών οικοδόμων; Η απόφασή τους, να αγωνιστούν για τα προβλήματα των οικοδόμων και των συνταξιούχων και η προς τούτο συγκρότηση μιας Συντονιστικής Επιτροπής, με άλλα σωματεία και συνδικαλιστές, για την προώθηση κοινών ενεργειών.

Ναι, αυτή την ...απαράδεκτη απόφαση πήρε το Συνδικάτο Οικοδόμων. Και ...δικαιολογημένα αντέδρασαν και παρέμβηκαν αμέσως οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ κι ένας φιλο-ΝΑΡίτης ψευτοαριστερός. Μα, πού ακούστηκε, να γίνονται αγώνες; Γι' αυτό εκλέγουν οι εργάτες τις διοικήσεις των σωματείων τους; Οχι, βέβαια. Τους εκλέγουν, για να φροντίζουν το κλίμα της "συναίνεσης" και της "ταξικής συνεργασίας". Αντε, να κάνουν και κανένα ρουσφετάκι, όταν οι "δικοί" τους είναι στην κυβέρνηση. Πάντως, όχι για να κάνουν αγώνες και, γενικότερα, να σπέρνουν τέτοια, "καινά δαιμόνια" και να χαλάνε τη σούπα της "εργασιακής ειρήνης". Και αφού τα κάνουν όλα αυτά, μπορούν κατόπιν να περάσουν από το Ταμείο των "εργατοπατέρων". Τζάμπα η κυβέρνηση διατηρεί τον ιδιαίτερα διαπαιδαγωγητικό αυτό θεσμό..; Οχι, βέβαια!

Και όλα αυτά, μέχρι να καταλάβουν οι εργάτες, με ποιους έχουν να κάνουν. Και το καταλαβαίνουν κάθε μέρα και περισσότεροι. Ας είναι σίγουρα γι' αυτό, τα προαναφερόμενα τσιράκια του κυβερνητικο-εργοδοτικού συνδικαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ