Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο δρόμο του αγώνα

Μια συνάντηση με το παρόν, αλλά και το παρελθόν αυτού του τόπου, έχουν σήμερα οι 350 εργαζόμενοι της "Good Year" στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τους εργαζόμενους της πόλης, που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα των συνδικάτων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο και στην πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Το παρελθόν των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, αλλά και για την απόκτηση νέων. Των αγώνων του λαού ενάντια στις επιδιώξεις της αστικής τάξης, του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.Μα και το παρόν των μεγάλων και μικρών αγώνων ενάντια στις επιδιώξεις του ίδιου αντίπαλου, που σήμερα αποθρασυμένος επιχειρεί να γυρίσει τους δείκτες του ρολογιού πολλά πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή της εξαθλίωσης του λαού.

Οι εργαζόμενοι στην "Good Year" είχαν πιστέψει ότι μπορούν να συνδιαλλαγούν "καλή τη πίστει" με την πολυεθνική. Σύντομα έμαθαν ότι αυτό είναι ένα ακόμα παραμύθι για να αποκοιμηθεί η ταξική τους συνείδηση. Σύντομα το εργοστάσιο έκλεισε παρά τις υποχωρήσεις τους.

Σήμερα συνεχίζουν έναν πολυήμερο αγώνα με την ίδια αποφασιστικότητα. Σήμερα έχουν καταλάβει ποια πρέπει να είναι η στάση τους. Σ' αυτό το μικρό αγώνα τους δε βρίσκονται μόνοι. Είναι μαζί τους το παρελθόν αυτού του τόπου και πρέπει να βρεθεί και το παρόν του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ