Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η χορήγηση των ΕΚΑΣ

Αρχισε χτες και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Αυγούστου η διανομή των Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης - των ΕΚΑΣ - προς τους συνταξιούχους.

Η διοίκηση του ΙΚΑ για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων έχει αποφασίσει η χορήγηση των επιδομάτων να γίνει κατ' αλφαβητική σειρά. Ετσι κάθε Δευτέρα θα προσέρχονται οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Α - Δ, κάθε Τρίτη από Ε - Κ, κάθε Τετάρτη από Λ - Ο, κάθε Πέμπτη από Π - Σ και κάθε Παρασκευή από Τ - Ω.

Τα ΕΚΑΣ δικαιούνται όσοι είναι 65 χρονών και το συνολικό ποσό από συντάξεις δεν υπερβαίνουν τις 110.000 δραχμές. Επίσης πρέπει το 1995 τα ατομικά τους εισοδήματα να ήταν μικρότερα των 1.400.000, ενώ τα οικογενειακά τους εισοδήματα μικρότερα των 2.800.000 δραχμών.

Οι δικαιούχοι πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση - δήλωση που θα τους χορηγήσουν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και να προσκομίσουν φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας, το απόκομμα της σύνταξής τους και φωτοτυπία της φορολογικής τους δήλωσης. Σε περίπτωση που δεν έκαναν φορολογική δήλωση πρέπει να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ