Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ασφαιρη αντιπολίτευση

Με άσφαιρα πυρά επιχείρησε, για μία ακόμα φορά, η ΝΔ να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση. Αφορμή αυτή τη φορά η νέα τουρκική πρόκληση με την έγερση διεκδικήσεων σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Η ΝΔ έκρινε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία απλώς κατηγορεί την κυβέρνηση επειδή δεν προέβη σε διάβημα προς τις τουρκικές αρχές για το σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

Λέξη, όμως, δεν υπάρχει στην ανακοίνωση για τους προστάτες και τους υποκινητές αυτής της προκλητικότητας. Για το κόμμα της ΝΔ δεν υπάρχουν πίσω από την τουρκική προκλητικότητα οι υπερατλαντικοί προστάτες. Η ΝΔ κάνει πως δε βλέπει ότι οι Αμερικανοί υποθάλπουν αυτές τις διεκδικήσεις, για να προωθήσουν τα σχέδιά τους στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων".

Για μία ακόμα γίνεται φανερό ότι το κόμμα της ΝΔ αδυνατεί να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση. Και είναι φυσικό κάτι τέτοιο, αφού επί της ουσίας δεν έχει να παρουσιάσει μια διαφορετική πολιτική από αυτήν της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που στη δεδομένη φάση εξυπηρετεί καλύτερα τα σχέδια και τις επιδιώξεις "των συμμάχων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ