Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χαρτοπόλεμος δημαγωγών

"Διάλογο" για τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας άρχισαν το Σαββατοκύριακο ο αρχηγός της ΝΔ, Μ. Εβερτ, και ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, με αφορμή τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με τον αφθώδη πυρετό, που έπληξε τα ζώα στον Εβρο, και για τα οποία ο αρχηγός της ΝΔ ζήτησε ενημέρωση από τον υπουργό.

Στην πραγματικότητα, ο... διάλογος περιορίζεται σε χαρτοπόλεμο "ανακοινώσεων" για το ποιος ενδιαφέρεται για τα προβλήματα, κι αυτό με αφορμή τη ματαίωση της ενημερωτικής συνάντησης που ζήτησε ο Μ. Εβερτ και ακύρωσε ο Στ. Τζουμάκας. Ο αρχηγός της ΝΔ καταγγέλλει τον υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη για το νέο ήθος και ύφος, ενώ ο τελευταίος "εγκαλεί" τον πρώτο για δημαγωγική εκμετάλλευση του προβλήματος.

Βέβαια, στην πραγματικότητα και οι δύο "μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα", αφού και οι δύο απλώς δημαγωγούν με το υποτιθέμενο ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων. Κι αυτό, γιατί είναι υπεύθυνα και τα δύο κόμματα, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την κατάντια της κτηνοτροφίας και ειδικότερα την άθλια οικονομική κατάσταση των αγροτοκτηνοτρόφων του Εβρου. Γιατί και τώρα τα "πυροσβεστικά" μέτρα που προτείνονται "ένθεν κακείθεν" δεν αντιμετωπίζουν το πραγματικό πρόβλημα της στήριξης και ανάπτυξης της κτηνοτροφίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ