Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Πολιτική σκοπιμοτήτων

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στην κτηνοτροφία της χώρας μας, τόσο από την καραντίνα που μας επέβαλλε η ΕΕ λόγω του αφθώδους πυρετού, όσο και από τις εισαγωγές ζώων, έφεραν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Γιάννης Κατσαρός,ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα.

Συγκεκριμένα, η κτηνοτροφία μας απειλείται με αφανισμό, μετά κυρίως από την τελευταία καταστροφική απόφαση της ΕΕ για καραντίνα ολόκληρης της χώρας, λόγω του αφθώδους πυρετού και όχι μόνο στην περιοχή του Εβρου όπου εκδηλώθηκε η ασθένεια. Γεγονός που δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά ως προς τις υποκρυπτόμενες σκοπιμότητες. Επιπτώσεις όμως υπάρχουν και από τις εισαγωγές ζωντανών μοσχαριών από τη Γαλλία και αλλού, όπου φτάνοντας στην Ελλάδα σφάζονται και δίνονται στην κατανάλωση σαν ελληνικά. Πράγμα που εκτός του ότι είναι απάτη, έχει και σοβαρές επιπτώσεις στην ντόπια παραγωγή, γιατί λόγω των "τρελών αγελάδων", ο Ελληνας καταναλωτής προτιμά τα ντόπια κρέατα, ενώ λόγω της "πλάνης" αγοράζει εισαγόμενα.

Οι δύο βουλευτές τονίζουν ότι αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν υπήρχαν ελεγκτές, ειδικές σφραγίδες και ετικέτες, ώστε να ενημερώνεται ο καταναλωτής για την προέλευση του σφαγίου, αλλά και να μπορεί να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος της πορείας του εισαγόμενου. Ετσι, ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας, για τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος των εισαγόμενων και να προστατεύεται αποτελεσματικά ο καταναλωτής και η ντόπια παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ