Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
χεράκια

ΝΕΟ ΚΥΜΑ οργής εναντίον της βελγικής Δικαιοσύνης προκάλεσε έγγραφο της βελγικής αστυνομίας όπου αποκαλύπτει ότι οι αρχές της χώρας είχαν ενημερωθεί στο τέλος του 1993 για την εγκληματική δραστηριότητα του Μαρκ Ντιτρού, που θεωρείται "εγκέφαλος" του κυκλώματος παιδεραστίας (σελίδα 10).

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ... αλλά καμιά συγκεκριμένη υπόσχεση, εισέπραξαν και χτες από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες οι απολυμένοι της GOOD YEAR, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου (σελίδα 11).

ΑΚΟΜΑ και το φαγητό στερούνται οι απλήρωτοι ναυτεργάτες του πλοίου "Μεντιτεράνιαν Σκάι", ενώ αποκαλύπτεται ότι το πλοίο ήταν ήδη κατασχεμένο στο λιμάνι του Πειραιά, πριν αναπτύξει την "πειρατική" του δραστηριότητα στο λιμάνι της Πάτρας (σελίδα 11).

ΠΑΝΩ από 120.000 στρέμματα με καλλιέργειες χτυπήθηκαν από το χαλάζι στο Νομό Λάρισας. Σε απόγνωση οι αγρότες, απαιτούν άμεσες αποζημιώσεις (σελίδα 15).

ΤΑ ΑΛΥΤΑ εδώ και χρόνια προβλήματα σε διακομιδές των ασθενών, έλλειψη υποδομής και κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας επανέφερε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα ο θάνατος μιας 70χρονης που τραυματίστηκε στην Κύθνο (σελίδα 16).

ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ των Λαρισαίων από την ιδιωτική εταιρία ελεγχόμενης στάθμευσης "Σετέξ", που προχωρά σε μαζική πιστοποίηση παραβάσεων και εκτός των ορίων δικαιοδοσίας της, καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ (σελίδα 16).

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ στους οικονομικούς πρόσφυγες, τα προβλήματά τους και τις σχέσεις τους με τους Ελληνες εργαζόμενους είναι η σημερινή προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη (σελίδα 17).

ΝΕΕΣ μηνύσεις κατά των υπευθύνων της "Μότορ Οϊλ" πρόκειται να κατατεθούν, αυτή τη φορά από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Δυτ. Αττικής και Κορινθίας (σελίδα 18).

ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ της προεκλογολογίας μπήκε και το υπουργείο Πολιτισμού. Ο υπουργός Στ. Μπένος, ενόψει της παραίτησης της κυβέρνησης, εξήγγειλε τροπολογίες, που απ' ό,τι φαίνεται θα μείνουν στα συρτάρια λόγω εκλογών(σελίδα 19).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ