Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κερδοσκοπεί σε βάρος των Λαρισαίων η "Σετέξ"

Το απαράδεκτο καθεστώς ελεγχόμενης στάθμευσης από ιδιωτικές εταιρίες, καταγγέλλουν βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτησή τους στη Βουλή

Την υπερεκμετάλλευση που υφίσταται ο λαρισινός λαός από την ιδιωτική εταιρία ελεγχόμενης στάθμευσης "Σετέξ", με τη συμπαράσταση μάλιστα της δημοτικής αρχής της πόλης, η οποία προχώρησε σε μαζική πιστοποίηση παραβάσεων στάθμευσης των αυτοκινήτων και πέραν των χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης,φέρνουν, με ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Συγκοινωνιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος,Ορέστης Κολοζώφ και Γιάννης Κατσαρός.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν στην ερώτησή τους, "η Σετέξ - και οι παρόμοιες ιδιωτικές εταιρίες σε άλλες πόλεις - στόχο έχει μόνο το κέρδος. Μάλιστα, μη αρκούμενη στη μέχρι σήμερα υπερεκμετάλλευση του λαρισινού λαού, η εταιρία "ρίχτηκε" με ιδιαίτερη κερδοσκοπική μανία κατά των Λαρισαίων οδηγών, οι οποίοι, εξαιτίας του τεράστιου κυκλοφοριακού προβλήματος, αναγκάζονται να τοποθετούν, έστω και για λίγα λεπτά, το αμάξι τους στο απέναντι της ελεγχόμενης στάθμευσης ρεύμα".

Η προκλητικά χαριστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πιστοποιήσει τις παραβάσεις στάθμευσης και πέραν των χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - στηρίζεται σε αμφιλεγόμενη, από άποψη νομιμότητας, κατά πλειοψηφία απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που ενέκρινε ο τότε υπουργός Εσωτερικών. Ζητούν, λοιπόν, οι βουλευτές του ΚΚΕ από τους υπουργούς να επανεξετάσουν το όλο θέμα και να βοηθήσουν είτε οικονομικά είτε με την εκπόνηση μελετών και άλλους τρόπους τους δήμους που αντιμετωπίζουν πιο ουσιαστικά το κυκλοφοριακό τους πρόβλημα. Και καταλήγουν τονίζοντας πως "η ιδιωτικοποίηση αστυνομικών λειτουργιών είναι παράνομη και αντισυνταγματική - ακόμη και οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Εσωτερικών είναι αντίθετοι - γιατί πρόκειται για λειτουργίες που ανήκουν στην πολιτεία. Η καταχρηστική άσκηση των νέων αρμοδιοτήτων της "Σετέξ" και άλλων εταιριών έχει απαράδεκτο κερδοσκοπικό κίνητρο"


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ