Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΕΟ
Σταμάτησαν τους ελέγχους

"Τορπίλη" στο δημόσιο χαρακτήρα των ΚΤΕΟ βάζει ουσιαστικά η κυβέρνηση, με την απόφασή της να αναστείλει επ' αόριστον τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων του Νομού Αττικής, που είχαν προγραμματιστεί να περάσουν για πρώτη φορά από ΚΤΕΟ, μετά από τις 16 Αυγούστου 1997.

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, η αναστολή του τεχνικού ελέγχου, που καλύπτει και όσα από τα οχήματα έχουν ορίσει οι κάτοχοί τους "ραντεβού" στα ΚΤΕΟ, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου "167", αποφασίστηκε, επειδή "με την υπάρχουσα σήμερα υποδομή καθίσταται αδύνατη η εκτέλεση του προγράμματος και καλύπτονται μόνο οι ανάγκες του περιοδικού τεχνικού ελέγχου των αυτοκινήτων, που έχουν ήδη ελεγχθεί, τουλάχιστον για μια φορά". Η αναστολή του προγράμματος τεχνικού ελέγχου, στην ουσία, γίνεται επ' αόριστον, χωρίς κανείς από τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών να είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για την επανέναρξη των ελέγχων στα ΚΤΕΟ.

Στο μεταξύ, θα συνεχιστεί κανονικά ο πρώτος έλεγχος των υπολοίπων κατηγοριών οχημάτων (φορτηγά μεικτού φορτίου άνω των 3,5 τόνων, ρυμουλκούμενα, λεωφορεία και ασθενοφόρα), καθώς και των οχημάτων όλων των κατηγοριών, που έχουν ελεγχθεί, τουλάχιστον, για μια φορά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών στο χώρο των ΚΤΕΟ, πίσω από την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει το πρόγραμμα τεχνικού ελέγχου, λόγω ανεπάρκειας των ΚΤΕΟ, κρύβεται σχέδιο για την είσοδο ιδιωτών στον τομέα των τεχνικών ελέγχων, όπως έγινε με τις Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ), που σήμερα χορηγούνται και από ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ