Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ"
Παραμένει χωρίς "Playmate"

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της εκχώρησης του ραδιοφωνικού σταθμού του Πειραιά "Κανάλι 1" στον εκδότη του ελληνικού PLAYBOY Θ. Φιλιππόπουλο.Ούτε προχτές κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί απαρτία λόγω μη προσέλευσης των δημοτικών συμβούλων, η οποία δεν οφειλόταν μόνο στις διακοπές του Αυγούστου. Αλλωστε, όσοι ενδιαφέρονταν να υποστηρίξουν την πρόταση του δημάρχου Στ. Λογοθέτη φρόντισαν να παραβρίσκονται διακόπτοντας ακόμα και τις διακοπές τους.

Ο Θ. Φιλιππόπουλος προτείνει τη δημιουργία ΕΠΕ, στην οποία ο ίδιος θα κατέχει το 70% και η ΔΗΡΑΠ, η δημοτική επιχείρηση, που είναι ιδιοκτήτης σήμερα του ραδιοσταθμού, το 30%. Η συνεισφορά του Θ. Φιλιππόπουλου θα είναι το κεφάλαιο, που στην πραγματικότητα θα αντιπροσωπεύει την αγορά του σταθμού από αυτόν και της ΔΗΡΑΠ η συχνότητα που κατέχει και χωρίς την οποία φυσικά δεν μπορεί να λειτουργήσει ο σταθμός νόμιμα.

Πρόσχημα για το ξεπούλημα του σταθμού είναι η οικτρή οικονομική του κατάσταση που είναι όμως το αποτέλεσμα της διαχείρισής του από τη Δημοτική Αρχή. Σήμερα το "Κανάλι 1" χρωστά τεράστια ποσά στο ΙΚΑ και δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Ο Θ. Φιλιππόπουλος πίσω από τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες κρύβεται ο Βαρδινογιάννης, δεν είναι ο μοναδικός εμφανιζόμενος "σωτήρας". Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο Κόκκαλης, ενώ πρόταση εξαγοράς του σταθμού προς τον δήμαρχο, της οποίας είναι γνώστης και ο επικεφαλής της μειοψηφίας Χ. Κεφάλας,έχει υποβάλει και ο Ομιλος έκδοσης τηλεοπτικών περιοδικών και ποικίλης ύλης Δραγώνας.

Η δυστοκία στην επίτευξη απαρτίας στο Δημοτικό Συμβούλιο εκτιμάται πως οφείλεται στο ότι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αλλά και της παράταξης του Χ. Κεφάλα υποστηρίζουν τον ένα αγοραστή και άλλοι τους άλλους ενδιαφερόμενους.

Υπάρχουν όμως και οι διαφωνούντες με το ξεπούλημα του σταθμού. Ο επικεφαλής της κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Π. Σαλπέας δήλωσε στον "Ρ" ότι η επίκληση των οικονομικών αδυναμιών είναι πρόσχημα για να δοθεί στους ιδιώτες, αλλά και το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα λειτουργίας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ