Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΕΥΟΣΜΟΥ
Γκέτο ο νέος οικισμός

Τον κίνδυνο να μετατραπεί σε γκέτο η περιοχή, όπου θα μετεγκατασταθούν οι σκηνίτες Τσιγγάνοι του Ευόσμου, επισημαίνει ο Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού, αφού, όπως αναφέρει, εκτός από την παραχώρηση των 200 στρεμμάτων του στρατοπέδου Γκόνου στο Δήμο Ιωνίας, μέχρι τώρα δεν έχει εξασφαλιστεί τίποτε άλλο.

Οι καταγγελίες του Δήμου Κορδελιού θέτουν μπροστά στις ευθύνες τους, τόσο τη Νομαρχία, όσο και τα αρμόδια εμπλεκόμενα υπουργεία. Γιατί στην αναγκαία αυτή απόφαση της Νομαρχίας, για προσωρινή μετεγκατάσταση των σκηνιτών του Ευόσμου μέχρι την οριστική διευθέτηση του προβλήματος, ελλοχεύει μεγάλος κίνδυνος. Και αυτός δεν είναι άλλος από τη μεταφορά και εγκατάλειψη των σκηνιτών στο νέο καταυλισμό, χωρίς τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών διαβίωσης.

Οπως αναφέρει ο Δήμος Κορδελιού, μέχρι σήμερα δεν έχουν εξασφαλιστεί ούτε η χρηματοδότηση των υπουργείων για τα έργα υποδομής, ούτε η έναρξη της διαδικασίας μόνιμης στέγασης, ούτε ο τρόπος της κοινωνικής τους ένταξης, ούτε η αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και της ΣΑΤΑ προς το Δήμο Ιωνίας, πολύ δε περισσότερο το ποσό αυτής της "αύξησης". Επίσης, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, σημειώνει πως δεν ξεκαθαρίζει τι εννοεί, όταν λέει ότι θα γίνουν έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος και "έργα προνοιακά" στο συνοικισμό της Διαλογής. Τέλος, επισημαίνει πως ακόμη δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε η χρηματοδότηση της ίδιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την εκτέλεση των έργων για τις εκπαιδευτικές και υγειονομικές ανάγκες του νέου καταυλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ