Σάββατο 9 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Θέλουν εφαρμογή των εντολών της ΕΕ με καλύτερες προϋποθέσεις

Η ενωτική πολιτική του ΚΚΕ μπορεί να συσπειρώσει κάθε τίμιο αγωνιστή

"Η επιχείρηση του σχεδίου "Ιωάννης Καποδίστριας" δείχνει τον προσανατολισμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων εφαρμογής της πολιτικής της ΕΕ", δήλωσε από τη Δράμα, όπου βρίσκεται, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διευκρινίζοντας, σημείωσε πως "η λογική του "ανταγωνισμού" είναι κυρίαρχη στη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Θέλουν μέσω των αναγκαστικών συνενώσεων να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση, την υπερφορολόγηση των δημοτών, την κυριαρχία της ανταποδοτικότητας. Απαιτούνται οικονομικά, κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια και κίνητρα, καθώς και η γνώμη των κατοίκων με τοπικά δημοψηφίσματα, για να προωθηθούν εθελοντικές και όχι αναγκαστικές συνενώσεις. Το κύριο για την κυβέρνηση είναι η δημιουργία μηχανισμών για την εφαρμογή της γενικότερης πολιτικής".

Αναφερόμενος, τέλος, στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ο Σπ. Χαλβατζής υπογράμμισε ότι "η πολιτική του ΚΚΕ είναι πλατιά, ενωτική και συσπειρωτική. Μπορεί να κερδίσουν τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ την ευρύτερη δυνατή εμπιστοσύνη ανθρώπων, που αγωνίζονται, που αντιστέκονται στην πολιτική της λιτότητας, της υποτέλειας, της υποταγής στην ΕΕ και στους Αμερικάνους. Μπορεί αυτά τα ψηφοδέλτια να συγκεντρώσουν νέους αγωνιστές, που δεν υποτάσσονται στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και αυτών πουαποδέχονται την πολιτική και τη λογική της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Υπάρχουν τίμιοι αγωνιστές, που σήμερα ασφυκτιούν στα στενά πλαίσια της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Μπορεί να βρουν διέξοδο όσοι αντιστέκονται, όσοι θέλουν να αντεπιτεθούν. Οσοι θέλουν να πάνε κόντρα σ' αυτές τις πολιτικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ