Τρίτη 10 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δ.Ε.Ν. απέφυγε το "χάιδεμα" ο Εβερτ

Την προτροπή να επισκεφθούν τις θεραπευτικές κοινότητες, όπου οι πρώην ναρκομανείς "υπερέβαλαν τον εαυτό τους για να αποτοξινωθούν, για να είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην κοινωνία", έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Μ. Εβερτ προς τη Διαρκή Επιτροπή των νεολαιών κατά των Ναρκωτικών (Δ.Ε.Ν.) στη χτεσινή τους συνάντηση.

Η Δ.Ε.Ν. απαρτίζεται από την ΟΝΝΕΔ, τη Ν. ΠΑΣΟΚ, τη ΝΕ.ΑΝ, την ΕΑΝ, την ΕΚΟΝ και την ΕΣΔΗΝ και στις 4 Γενάρη 1995 παρουσίασε τη διακήρυξή της. Η κεντρική ιδέα της διακήρυξης είναι η διάκριση "μαλακών - σκληρών", αποποινικοποίηση της χρήσης και εφαρμογή των υποκαταστάτων. Το πλαίσιο αυτό δράσης ανάγκασε την ΚΝΕ να μη συμμετάσχει στη Δ.Ε.Ν., γιατί με τις θέσεις αυτές προωθείται η χειραγώγηση του νέου ανθρώπου.

Με την προτροπή, ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε το σκόπελο της διαφωνίας - αν βέβαια δεν άλλαξε άποψη - με δυο βασικές θέσεις της Δ.Ε.Ν. Τη διάκριση "μαλακών - σκληρών" και τη χορήγηση υποκαταστάτων, όπως είπε στη Βουλή στις 31.8.94. Ετσι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν απέφυγε το "χάιδεμα" και μάλιστα σε νέους που έχουν λαθεμένες θέσεις για ένα πρόβλημα, που έχει λάβει "πολύ μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο". Μάλιστα, θεώρησε ότι οι ενέργειες της Δ.Ε.Ν. αποτελούν πρωτοβουλία για τον "περιορισμό της χρήσεως των ναρκωτικών στη χώρα μας".

Ο Μ. Εβερτ είπε ότι η δίωξη των ναρκωτικών δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί. Πρόσθεσε ότι πρέπει να διαχωριστεί ο έμπορος απ' το εξαρτημένο άτομο και ότι βασική προϋπόθεση γι' αυτό είναι να διαχωριστούν οι φυλακές.

Τέλος, ο Μ. Εβερτ μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει μια "πολιτική απόφαση για ενιαία εθνική πολιτική στο θέμα των ναρκωτικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ