Τρίτη 10 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενοχλούνται

Στο γνωστό ρόλο του προβοκάτορα, για άλλη μία φορά χτες, ο Ν. Κακαουνάκης. Αυτή τη φορά παρέλαβε τους μαθητές, θέλοντας να δείξει ότι όλοι αυτοί που αγωνίζονται είναι ένα τσούρμο από "αλήτες" και "περιθωριακούς", που το μόνο που τους νοιάζει είναι η καταστροφή των σχολείων τους.

Απομονώνοντας τηλεοπτικά κάποια ακραία φαινόμενα που συνέβησαν στις καταλήψεις, κάλεσε τους γονείς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και, ούτε λίγο - ούτε πολύ, να "καταχεριάσουν" τους μαθητές!

Και αυτόν, όπως και όλους τους "όψιμους" υπερασπιστές της λειτουργίας των σχολείων, τους ενόχλησε σφόδρα το γεγονός ότι οι μαθητές επιμένουν να αγωνίζονται. Αυτό ακριβώς φοβούνται και αυτό θέλουν να αποτρέψουν. Δε θέλουν τους μαθητές στο δρόμο του αγώνα, θέλουν να τους συλλαμβάνουν οι ίδιοι "επ' αυτοφώρω" στο σαλόνι του σπιτιού τους, αποβλακωμένους από τα τηλεοπτικά σκουπίδια που τους προσφέρουν.

"Ξεχνούν" όλοι αυτοί ότι οι μαθητές είναι εκείνοι που βιώνουν καθημερινά την απαράδεκτη κατάσταση της παιδείας και γι' αυτό αγωνίζονται για να την καλυτερέψουν. Οι μαθητές γνωρίζουν ότι οι γονείς τους πληρώνουν 1 δισ. τη μέρα για την παραπαιδεία που έρχεται να καλύψει, με το αζημίωτο, τις ελλείψεις της παιδείας. Γι' αυτό θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, σε πείσμα των διάφορων "Κακαουνάκηδων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ