Τρίτη 10 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Διαμεσολάβηση της ΕΤΕ για... διάλογο

Την "άμβλυνση των αντιθέσεων", επιδιώκουν η νεοεκλεγμένη δημοτική αρχή και η ηγεσία της ΕΤΕ - ΔΕΗ, που συναντήθηκαν χτες

Ρόλο διαμεσολαβητή ανάμεσα στη δημοτική αρχή του Κερατσινίου και τη ΔΕΗ, με προφανή στόχο την επαναλειτουργία του ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου, προσπαθεί να παίξει η ηγεσία της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ, με τη συνάντηση που είχε χθες, μετά από πρωτοβουλία της, με τον δήμαρχο Γ. Χάσκα στο Δημαρχείο της πόλης. Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς είναι γνωστό πλέον, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του "Ρ", ότι η ΔΕΗ έχει αποφασίσει τη λειτουργία του "δράκου" μέχρι τουλάχιστον το 1997, προκειμένου να καλυφθεί μέρος του "ενεργειακού ελλείμματος". Μάλιστα, η ΕΤΕ - ΔΕΗ "εξουσιοδοτήθηκε" από τη διοίκηση της ΔΕΗ να ανακοινώσει ότι "τα ξημερώματα της Τετάρτης 11/1, αρχίζει η διαδικασία κράτησης της Μονάδας που είχε τεθεί σε λειτουργία λόγω ενεργειακών αναγκών".

Η ηγεσία της ΕΤΕ - ΔΕΗ - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της - δεσμεύτηκε να διαμεσολαβήσει, έτσι ώστε "να υπάρξει διάλογος μεταξύ της ΔΕΗ, της κυβέρνησης και του δήμου, χωρίς τη συνέχιση της ψυχρότητας και τη διατήρηση συναισθημάτων αντιπαράθεσης και αντιπαλότητας". Αναφέρει επίσης ότι στη συνάντηση "καταγράφτηκε η κοινή θέληση για τη συνέχιση των επαφών, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων αμφοτέρων των πλευρών και την άμβλυνση των αντιθέσεων, μέσα από πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας". Σύμφωνα με την ΕΤΕ - ΔΕΗ, στη συνάντηση συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων στη ΔΕΗ, χωρίς όμως να αναφέρεται τίποτε συγκεκριμένο γι' αυτά.

Η επικεφαλής της "ΔΑΣ" Ελένη Παπαδοπούλου, σε δήλωσή της στο "Ρ", τονίζει πως οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται ανοιχτές, σε γνώση και με τη συμμετοχή όλου του δημοτικού συμβουλίου και όχι μόνο του δημάρχου και των αντιδημάρχων.

Επίσης υπογραμμίζει πως η δημοτική αρχή θα πρέπει να προσανατολιστεί στην ενημέρωση και την ενεργοποίηση των δημοτών ενάντια στην επαναλειτουργία με κάθε καύσιμο και όχι να καταναλώνεται σε συναντήσεις με φορείς, οι οποίοι κατά το πρόσφατο παρελθόν είχαν ταχθεί υπέρ, ουσιαστικά, της επαναλειτουργίας.

  • Πλατιά σύσκεψη φίλων της παράταξης διοργανώνει η "ΔΑΣ" την Τετάρτη 11/1 στις 6.00 μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: Εκτίμηση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, αναδιάρθρωση της Γραμματείας, δημιουργία Επιτροπών και πρόγραμμα δουλιάς.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στήνονται οι κάλπες αύριο (1998-05-27 00:00:00.0)
Αντιασφαλιστική ρύθμιση για τους ηλεκτρολόγους (1996-10-04 00:00:00.0)
Τώρα θα "πνίξουν" με γκάζι την πόλη (1996-03-27 00:00:00.0)
Το λόγο έχει το μαζικό κίνημα (1996-03-27 00:00:00.0)
Ομόφωνη καταγγελία για τη ΔΕΗ (1996-02-22 00:00:00.0)
"Ηρθε η ώρα της τελικής αναμέτρησης" (1996-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ