Τρίτη 10 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Σε νέα φάση ο αγώνας τους

Αρχισαν χτες τα μαθήματα στα σχολεία, συνεχίζεται όμως η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών

Σε νέα φάση περνάει ο αγώνας των μαθητών με την έναρξη των μαθημάτων, μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μετά τις καταλήψεις που αναπτύχθηκαν το Δεκέμβρη, με κύριο αίτημα την αύξηση των δαπανών για την παιδεία, οι μαθητές σε αρκετά σχολεία προσανατολίζονται στην ανάπτυξη και άλλων μορφών αγώνα. Οι μορφές αυτές θα αφορούν τοπικές πρωτοβουλίες, όπως εκδηλώσεις, συναυλίες, συσκέψεις, αλλά και κινητοποιήσεις στις κατά τόπους νομαρχίες. Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη συντονιστικών οργάνων κατά δήμο, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών μαζικών φορέων ή σε συντονιστικά σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα.

Τα περισσότερα σχολεία χτες λειτούργησαν ομαλά σε όλη τη χώρα και σύμφωνα με τα στοιχεία της Νομαρχίας Αθηνών στα σχολεία της ευθύνης της ήταν σε κατάληψη μόνο 16 σχολεία, από τα οποία 4 ήταν συστεγαζόμενα.

Πάντως σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών, που ξεκίνησε με τη γνωστή εισαγγελική παρέμβαση του Χ. Τζανακάκη,που ζητούσε ακόμα και τη σύλληψη των μαθητών που κινητοποιούνταν. Ο εισαγγελέας Χ. Τζανακάκης - που δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προκαταρκτική εξέταση - έστειλε στις νομαρχίες και δεύτερη επιστολή, με την οποία ζητάει από τις υπηρεσίες να τον πληροφορήσουν για το ποια και πόσα σχολεία είναι σε κατάληψη και ποιοι συμμετέχουν σε αυτήν. Οπως είναι γνωστό, στην πρώτη ανάλογη εισαγγελική επιστολή προς τις νομαρχίες αντέδρασαν οι προϊστάμενοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αρνήθηκαν να χορηγήσουν τα στοιχεία που ζητούσε ο εισαγγελέας, τονίζοντας ότι το θέμα των καταλήψεων είναι θέμα της σχολικής κοινότητας, που μέσα από το διάλογο μπορεί να λύσει τα όποια προβλήματα προκύπτουν. Υπογράμμιζαν δε ότι η εισαγγελική παρέμβαση δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να λύσει τέτοιου είδους προβλήματα.

Οπως έγινε γνωστό χτες, και η δεύτερη επιστολή Τζανακάκη έμεινε αναπάντητη, καθώς και αυτή τη φορά προς τιμήν τους οι προϊστάμενοι αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο του χαφιέ και δε χορήγησαν τέτοιου είδους στοιχεία στην Εισαγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ