Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΕΣΥ απειλείται από τον λαϊκισμό

Στη χώρα, όπου έπαψε να "ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα" και που θάλλει, πια, ευδοκιμεί, ανθεί και καρποφορεί ο λαϊκισμός, το "κυνήγι των μαγισσών" συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, - όπως φαίνεται - για πολύ ακόμη.

"Μάγισσες" των τελευταίων ημερών, οι "μεγαλογιατροί" και οι "καρδιοχειρουργοί". Οι οποίοι - κατά την κυβέρνηση και κατά τα φιλικά της ΜΜΕ - αν ριχτούν στην πυρά, θα εξυγιανθεί, ως διά μαγείας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και θα ικανοποιηθεί η δίκαιη αξίωση του ελληνικού λαού για καλύτερη υγεία!...

Ναι. Αυτό ακριβώς μας λένε:

Οτι, μόλις πάψουν οι μεγαλογιατροί και οι καρδιοχειρουργοί να παίρνουν "φακελάκια", το υγειονομικό σύστημα της χώρας θα αναβαθμιστεί αυτομάτως και θα εξαφανιστούν αμέσως όλες οι δυσπλασίες του.

Δηλαδή, μαζί με τα "φακελάκια":

1. Θα εξαφανιστούν τα ράντζα από τους διαδρόμους των νοσοκομείων και θα πάψουν τα νοσοκομεία ν' αποτελούν... αποθήκες ασθενών!

2. Θα καταργηθούν οι "λίστες αναμονής" για εισαγωγή στα νοσοκομεία - λίστες που έχουν αποδειχθεί ακόμα και φονικές!

3. Θα πλημμυρίσουν τα νοσοκομεία από νοσοκόμες και άλλο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό!

4. Θα στελεχωθούν όλα τα νοσοκομεία των επαρχιών από έμπειρους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων!

5. Τα Κέντρα Υγείας θα αποκτήσουν - εκτός από κηπουρούς και κλητήρες και καθαρίστριες - και γιατρούς!

6. Θα αναβαθμιστούν τα Αγροτικά Ιατρεία και μάλιστα εκείνα των ορεινών περιοχών και των απομονωμένων νησιών!

7. Θα λείψουν διά παντός οι οδυνηρές ουρές από τα ιατρεία του ΙΚΑ, όπου για μια ασπιρίνη, γέροι και γριές, στήνονται με τις ώρες!

8. Θα σταματήσει η συναλλαγματική αιμορραγία (Ταμείων και ιδιωτών) για νοσηλεία στο εξωτερικό!

9. Θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, που από το 1981 το υπόσχονται οι πολιτικοί στους κατοίκους!

10. Θα καθιερωθεί και θα γενικευθεί ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού, - όπως συμβαίνει στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες!

11. Θα ενταχθούν και ιδιωτικά νοσηλευτήρια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα το κοινό.

12. Θα υπάρξει μια άλλη - ρεαλιστική και φιλολαϊκή - πολιτική φαρμάκου, ώστε να σταματήσει ο θανάσιμος εναγκαλισμός του ΕΣΥ από τις πολυεθνικές!

13. Θα προσαρμοστούν οι ιατρικές σπουδές στις υγειονομικές ανάγκες της χώρας, βάσει ενός εθνικού σχεδιασμού! κλπ. κλπ..

Ολα αυτά θα γίνουν μόλις η επιχείρηση "φακελάκια" αχθεί σε αίσιο πέρας, - δηλαδή μόλις οι "μεγαλογιατροί" και "καρδιοχειρουργοί" οδηγηθούν στις φυλακές, αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα κρατικά νοσοκομεία ή υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν και τη χώρα!

Και οι μεν λαϊκιστές των ΜΜΕ και των τριόδων τίποτε δεν έχουν να χάσουν."Πουλάνε" εκ του ασφαλούς κερδοφόρους εντυπωσιασμούς, ανεβάζουν τις ακροαματικότητές τους και κατεβάζουν, εν ψυχρώ, το επίπεδο του Λαού στην αγοραία στάθμη που επιθυμούν.

Ο κ. Κρεμαστινός, όμως;

Η στήλη είναι υποχρεωμένη να παραδεχθεί ότι έχει τη φήμη σοβαρού επιστήμονα και ανθρώπου και η όψιμη αυτή προσχώρησή του στο λαϊκισμό, ελάχιστα προσφέρει στο τεράστιο πρόβλημα της υγείας.

Δεν είμαστε αντίθετοι, φυσικά, στον κολασμό των γιατρών εκείνων, που αποδεικνύονται επιλήσμονες του όρκου και του καθήκοντός τους. Να κολαστούν.Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με τρόπο που να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της υγείας, ούτε μπορεί ο κολασμός αυτός (και αυτός ο διασυρμός) ν' αποτελεί... υγειονομική πανάκεια.

Το ΕΣΥ δε χρειάζεται μόνο αποδιοπομπαίους. Χρειάζεται πόρους, υποδομές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, αποκέντρωση, επέκταση και μια άλλη πολιτική φαρμάκου.

Χωρίς αυτά όλα, οι αποδιοπομπαίοι, απλώς, θα το φτωχύνουν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ