Τρίτη 7 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοροϊδίες

Ειδικοί, λέει, των υπουργείων Εργασίας και Εθνικής Οικονομίας επεξεργάζονται πακέτο "μέτρων" για την ανεργία, τα οποία θα ανακοινώσει τελικά η κυβέρνηση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, όπου και θα υποσχεθεί την υλοποίησή τους.

Με άλλα λόγια, ενώ η ανεργία καλπάζει και έχει φέρει σε απελπιστική κατάσταση εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, η κυβέρνηση επιχειρεί να την "ξορκίσει" με επιτροπές, εισηγήσεις και αόριστες υποσχέσεις. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, είναι ότι η όλη επιχείρηση γίνεται σε συνεργασία και με την ΟΚΕ, που ουσιαστικά είναι όργανο προώθησης της αντιλαϊκής και αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και μέσον για το "καπέλωμα" των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Με όλα αυτά τα δεδομένα γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει ότι τάχα κάτι κάνει για την περιστολή της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης. Στάχτη στα μάτια του κοσμάκη δηλαδή, γιατί, όσο η ελληνική οικονομία ακολουθεί τις επιταγές των Βρυξελλών και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ντόπιων μεγαλοκεφαλαιούχων, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δούνε "Θεού πρόσωπο"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ