Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρόταση τροπολογίας για πολυκαταστήματα

Καμία ουσιαστική δέσμευση για την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα μπαίνει όριο στο μέγεθος των πολυκαταστημάτων που εγκαθίστανται στην επαρχία, δεν ανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός Εμπορίου, Κ. Σημίτης,κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ανταγωνισμό στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή που ολοκληρώθηκε χτες. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία κατέθεσαν τις απόψεις τους και οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων φορέων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), συζητήθηκε και η τροπολογία - προσθήκη στο νομοσχέδιο, που πρότεινε ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ε. Αργύρη.Η συγκεκριμένη τροπολογία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Εμπορικές επιχειρήσεις ποικιλίας ειδών (πολυκαταστήματα - υπεραγορές) στις ελληνικές περιφερειακές πόλεις δεν επιτρέπεται να λειτουργούν καταστήματα μεικτής επιφάνειας μεγαλύτερης των 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Καταστήματα της κατηγορίας αυτής, που ανήκουν στην ίδια επιχείρηση ή σε θυγατρικές αυτής, δεν επιτρέπεται να εγκαθίστανται σε απόσταση μεταξύ τους μικρότερη των 10 χιλιομέτρων.
  • Ειδικά για τις παραμεθόριες, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, η μεικτή επιφάνεια των πολυκαταστημάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 800 τ.μ. Η άδεια λειτουργίας των αναφερόμενων επιχειρήσεων πρέπει να έχει τη γνώμη του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εμπορίου βρήκε "θετικό" το πνεύμα της συγκεκριμένης τροπολογίας, υποσχέθηκε να την προωθήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά απέφυγε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση για περιοριστικά μέτρα στη χορήγηση αδειών εγκατάστασης πολυκαταστημάτων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ