Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περιήγηση στην οθόνη
  • Την πορεία που ακολούθησε ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ,πάνω στις γοητευτικές γεωγραφικές εκτάσεις του κινηματογράφου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην έκθεση που φιλοξενεί (μέχρι 8/3) το Ινστιτούτο Γκαίτε(Ομήρου 14-16). Η έκθεση παρουσιάζει σε 28 ταμπλό φωτογραφίες και κείμενα του Φασμπίντερ για την κινηματογραφική δημιουργία, από τη σύλληψή της, μέχρι την υλοποίησή της. Παράλληλα με την έκθεση, θα προβληθούν στο Γκαίτε σήμερα (7 μμ), οι ταινίες του Φασμπίντερ "Η αγάπη είναι πιο κρύα από το θάνατο" και "Ο Ελληνας γείτονας".Για τη δεύτερη ταινία, ο Φασμπίντερ τιμήθηκε το 1970 με το κρατικό βραβείο Κινηματογράφου.
  • Στα πλαίσια του αφιερώματος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στο γερμανικό κινηματογράφο και τη γερμανική οπερέτα, θα προβληθεί σήμερα η ταινία του Χέλμουτ Κάουτνερ "Κάνουμε μουσική".Αύριο θα προβληθεί η ιταλική ταινία "Ακατόνε" του Παζολίνι.
  • Τελευταία μέρα του αφιερώματος στο βρετανικό κινηματογράφο, προβάλλονται σήμερα στο "Στούντιο" (8.30μμ) οι ταινίες: "Λεϊντιμπέρντ - Λεϊντιμπέρντ", "Το τέλος της μεγάλης μέρας" των Κεν Λόουτς και Τέρενς Ντέιβις, αντίστοιχα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ