Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Σημαντική πτώση 6,72% το Γενάρη

Σημαντική πτώση του επιπέδου τιμών των μετοχών και μεγάλη μείωση της συναλλακτικής κίνησης κατά το Γενάρη σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του προηγούμενου μήνα. Αυτό σημειώνεται στο σχετικό δελτίο της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών Ιονικής Τράπεζας, με θέμα "Επισκόπηση χρηματιστηριακών εξελίξεων μηνός Ιανουαρίου 1995". Σύμφωνα με την επισκόπηση της αρμόδιας διεύθυνσης, ο γενικός δείκτης τιμών μετοχών της Κύριας Αγοράς του ΧΑΑ έφθασε τις 1.234 μονάδες στο τέλος του μήνα και σημείωσε υποχώρηση κατά 89 μονάδες ή 6,72% έναντι του τέλους του προηγούμενου μήνα, κατά τον οποίο είχε ανέλθει στις 1.323 μονάδες.

Παράλληλα, πτώση εμφάνισε η μηνιαία αξία των συναλλαγών στην κύρια αγορά μετοχών που έφθασε τα 56.966 εκ. δρχ. περίπου, έναντι 95.870 εκ. δρχ. του προηγούμενου μήνα, δηλαδή παρουσίασε μείωση κατά 38.904 εκ. δρχ. ή 40,57%. Η μείωση της συναλλακτικής κίνησης και η υποχώρηση του γενικού δείκτη τιμών μετοχών της κύριας αγοράς στο χρηματιστήριο, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του επισκοπούμενου μήνα.

Η εξέλιξη αυτή και ο "προβληματισμός" που αναπτύχθηκε στους "τζογαδόρους", δε φαίνεται να είναι άσχετοι - όπως προκύπτει από τα σχόλια της αρμόδιας διεύθυνσης της Ιονικής τράπεζας - τόσο από τα διάφορα σενάρια που εκτυλίσσονται για τις πολιτικές εξελίξεις όσο και από τις φάρσες για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών. Σχετικά με το νομοσχέδιο της Επιτροπής Καρατζά η Ιονική τράπεζα σημειώνει ότι αποσκοπεί στο να κάνει ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του ΧΑΑ και την αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει σήμερα την ελληνική κεφαλαιαγορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ