Πέμπτη 2 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη δίνη του πάθους

Ενδιαφέρουσα κινηματογραφική βραδιά, με πολλές καλές ταινίες, ταινίες με πάθη, έρωτες, σασπένς και περιπέτεια. Υπογράφονται από σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως τους Τζέιμς Αϊβορι, Μορίς Πιαλά και Φράνκλιν Σάφνερ, αλλά και από τον μετρ του σασπένς Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Ας ξεκινήσουμε με τη γοητευτική και όμορφη ταινία του Τζέιμς Αϊβορι, "Στη δίνη του πάθους", μια ταινία που "σκηνοθετεί" και συγκρίνει δύο διαφορετικές εποχές, που αντανακλούν και διαφορετικές αντιλήψεις για τη ζωή και τον έρωτα. Βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα της Ρουθ Πρόουερ Τζαμπβάλα, αφηγείται τις εμπειρίες δύο Αγγλίδων στην Ινδία. Η αφορμή της ιστορίας δίνεται, όταν μια Αγγλίδα δημοσιογράφος πηγαίνει στην Ινδία, για να ερευνήσει την ιστορία της προγιαγιάς της. Και οι δυο γυναίκες κουβαλούν μαζί τους τις αστικές ευρωπαϊκές συνήθειες, που αρχίζουν όμως να μεταβάλλονται και ν' αλλάζουν, όταν και οι δύο γυναίκες γευτούν τη μαγεία της Ανατολής. Οι δυο γυναίκες θα ζήσουν σε δύο διαφορετικές Ινδίες. Η μία στην Ινδία των ημερών της εξουσίας, της βίας και του πάθους και η άλλη σε μια εποχή σύγχρονη και λιγότερο εκθαμβωτική. Τις δύο γοητευτικές γυναίκες ερμηνεύουν η Τζούλι Κρίστι και η Γκρέτα Σκάκι(MEGA 00.40).

Το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Ανρί Σαριέρ, ο οποίος πέρασε δεκατρία χρόνια στις φυλακές της Γαλλικής Γουιάνας και του νησιού του Διαβόλου, μετέφερε στην οθόνη, στην ταινία "Ο πεταλούδας", ο Φράνκλιν Σάφνερ.Σε ηλικία 25 ετών, ο Σαριέρ καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά, για ένα έγκλημα που ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι διέπραξε. Ο Σαριέρ, γνωστός και ως "Πεταλούδας", από ένα τατουάζ στο στήθος του, στα κάτεργα της Γουιάνας και του νησιού του Διαβόλου, ζούσε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Θα κάνει πολλές απόπειρες για να δραπετεύσει, αλλά θα συλληφθεί και θα τεθεί στην απομόνωση. Ποτέ όμως δε θα χάσει το θάρρος του, τη δύναμή του και τη θέλησή του για την ελευθερία. Το ρόλο του "Πεταλούδα", ερμηνεύει ο Στιβ Μακ Κουίν. Μαζί του πρωταγωνιστεί ο Ντάστιν Χόφμαν (ΑΝΤΕΝΝΑ 23.30).

Από τα πρώτα αστυνομικά θρίλερ του Αλφρεντ Χίτσκοκ,είναι η ταινία του"Εγκλημα".Μια ταινία, που ξεπερνά τα όρια του μυστηρίου και εστιάζεται στη λειτουργία του θεάματος και σε καταστάσεις, που θυμίζουν θεατρικές παραστάσεις. Μια καλλιτέχνης του τσίρκου κατηγορείται για φόνο και δικάζεται σε θάνατο. Ενας δικαστής, όμως, έχει αμφιβολίες για το αν η κοπέλα διέπραξε το φόνο και αρχίζει δικές του έρευνες για να βρει τον πραγματικό ένοχο. Πρωταγωνιστούν οι Χέρμπερτ Μάρσαλ, Νόρα Μπάρινγκ (SEVEN X 23.30). Τέλος, ο Μορίς Πιαλά υπογράφει τη γαλλική ταινία "Στους έρωτές μας". Ηρωίδα, μια έφηβη που αναζητά τις εφήμερες ερωτικές σχέσεις, γιατί η ίδια φοβάται ν' αγαπήσει. Πολύ καλή η ερμηνεία της Σαντρίν Μπονέρ (NEW CHANELL 23.45).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ