Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ
ζωής για την παιδεία

Τις θέσεις του ΚΚΕ για την παιδεία παρουσίασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Σε μια σημαντική και ιδιαίτερης σημασίας παρέμβαση για τα κρίσιμα και οξυμένα προβλήματα της παιδείας προχώρησε χτες το ΚΚΕ, προβάλλοντας τις σχετικές προτάσεις του, στη διάρκεια της επίσκεψης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

"Είναι αδιανόητο το φαινόμενο των αντιπαραθέσεων, που εμφανίζονται στο χώρο της παιδείας, υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα,παρουσιάζοντας,στην κατάμεστη αίθουσα της παλιάς φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τις προτάσεις του ΚΚΕ για την παιδεία. Η πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" δεν πρέπει να περάσει στην παιδεία. Ο εχθρός δε βρίσκεται ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, ανάμεσα στους απόφοιτους διαφορετικών ταχυτήτων, ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Η διαχωριστική γραμμή βρίσκεται αλλού, εκεί που αρχίζει η πολιτική της υποταγής στο καπιταλιστικό κέρδος.

Φιλοδοξούμε, συνέχισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να ανοίξουμε σ' αυτή τη φάση μια συζήτηση για την ουσία του εκπαιδευτικού προβλήματος, για τις αρχές της εκπαιδευτικής πολιτικής. Ποιος, δηλαδή, μαθαίνει, για ποιο σκοπό μαθαίνει, τι μαθαίνει. Να συζητήσουμε για την ποιότητα της εκπαίδευσης, της κοινωνικοπολιτικής της κατεύθυνση... ".

Στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας της, η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφτηκε, επίσης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τις πρυτανικές αρχές και τους καθηγητές των εκπαιδευτικών αυτών ιδρυμάτων.


ΣΕΛ.  9   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ