Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το πρόβλημα της παιδείας είναι ενιαίο

Επόμενος σταθμός της Αλ. Παπαρήγα ήταν το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με τον πρόεδρο και τους καθηγητές για το επίκαιρο θέμα που αφορά το νομοσχέδιο για τα Ιδρύματα. Εκφράστηκε έντονα η αγωνία για τη μοίρα των ΤΕΙ κι έγινε κοινά αποδεκτό ότι θέλουν να τα υποβαθμίσουν ακόμη παραπέρα, ώστε να ενταχθούν πλήρως στη λογική της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μισοειδικευμένους επιστήμονες.

Η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε εκτενέστερα στο ζήτημα, επισημαίνοντας ότι η ευθύνη για το πρόβλημα στην τρέχουσα φάση βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας και στην όλη πολιτική που ακολούθησε. "Βεβαίως - τόνισε - το πρόβλημα της παιδείας είναι ένα πρόβλημα μακρόχρονο. Εμείς κατ' αρχήν ανησυχούμε να μην εκδηλωθεί αντιπαράθεση μέσα στο χώρο της παιδείας. Πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθεί κοινή γλώσσα και κοινή στάση απ' όλους τους φορείς, απ' όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους φοιτητές και τους σπουδαστές, δεδομένου ότι το πρόβλημα της παιδείας είναι ενιαίο".

"Το Κόμμα μας - κατέληξε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ - είναι αντίθετο στη δημιουργία μιας παιδείας - που αυτοί τη λένε τριτοβάθμια - πολλών ταχυτήτων. Μιας παιδείας, δηλαδή, που θα παράγει φτηνή εργατική δύναμη, μισοειδικευμένη, μισοανειδίκευτη και τίποτα παραπάνω. Σταθερά είμαστε υπέρ της Ενιαίας Ανώτατης Παιδείας, όπου μέσα εκεί θα ανήκουν και οι επιστήμες και οι κλάδοι που σήμερα ανήκουν στα ΤΕΙ. Νομίζουμε ότι αυτό αποκαθιστά καλύτερα την πραγματικότητα, δε δεχόμαστε ότι τα ΤΕΙ είναι μια ενδιάμεση κατώτερη βαθμίδα, και με αυτή την έννοια, πιστεύουμε ότι η πρότασή μας καλύπτει και την ουσία και τα προβλήματα επικαλύψεων και επαγγελματικών δικαιωμάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ