Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στους ιδιώτες και τα τοπογραφικά αρχεία!

Η κυβέρνηση πραδίνει τα πρωτότυπα διαγράμματα της Τοπογραφικής Υπηρεσίας σε ιδιωτική εταιρία, στην οποία φαίνεται ότι αναθέτουν τη δημιουργία του Κτηματολογίου με έτοιμα υλικά...

Στα χέρια ιδιωτικής τεχνικής εταιρίας πρόκειται να περάσει το αρχείο της Τοπογραφικής Υπηρεσίας, με απόφαση του υπουργείου Γεωργίας, με το πρόσχημα της μηχανογράφησης και της δημιουργίας ενός "ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου".

Με έγγραφό του προς τα γραφεία της Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Ευρυτανία, ο διευθυντής της Τοπογραφικής Υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας ζητά να παραδώσουν στην ιδιωτική τεχνική εταιρία ΓΚΕΟΜΕΤ, το σύνολο των πρωτότυπων διαγραμμάτων και λοιπών τεχνικών στοιχείων του αρχείου. Το ύποπτο και σκανδαλώδες είναι ότι ενώ υπάρχουν διατάξεις και νόμοι που απαγορεύουν κατηγορηματικά την πρόσβαση στο αρχείο ακόμα και των ίδιων υπαλλήλων της Υπηρεσίας, μια ιδιωτική εταιρία θα αποκτήσει τα πρωτότυπα διαγράμματα και όχι αντίγραφα, έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και να τα αλλοιώσει.

Με ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Τοπογραφικής Υπηρεσίας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Ν. Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν ύποπτα κυκλώματα και τονίζουν ότι η παραχώρηση αυτή είναι παράνομη και δρομολογεί εξελίξεις που αφορούν ακόμα και την κατάργηση της Τοπογραφικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ", η ΓΚΕΟΜΕΤ δεν ασχολείται απλά με μηχανογραφήσεις, αλλά αναλαμβάνει αποτυπώσεις και αναδασμούς. Και εκτιμάται ότι η παράδοση των τοπογραφικών αρχείων έχει σχέση με την ανάθεση του Κτηματολογίου σε ιδιωτικές εταιρίες, στις οποίες η κυβέρνηση παραδίνει το έτοιμο υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι δημόσιες υπηρεσίες για να το εμφανίσουν αργότερα σαν δική τους δουλιά οι ιδιώτες. Ταυτόχρονα φαίνεται πως δρομολογείται η πλήρης διάλυση της Τοπογραφικής Υπηρεσίας του υπουργείου Γεωργίας. Ηδη ένα μέρος του αρχείου της Θεσσαλονίκης έχει "φύγει" για την Αθήνα και οι εργαζόμενοι, που μιλούν για μυστικές διαδικασίες, απειλούν με καταλήψεις αν άμεσα δεν επιστραφεί ό,τι έχει σταλεί και δε σταματήσει το ξεπούλημα του τοπογραφικού αρχείου. Μάλιστα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν και σε μηνύσεις αν χρειαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ