Παρασκευή 17 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ
Κλειστό χτες το ΤΕΕ
  • Ο Κ. Λιάσκας προτείνει να καταργηθούν οι σχολές των ΤΕΙ που επικαλύπτονται από ανάλογες των ΑΕΙ
  • Δε λειτούργησαν επίσης το Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο

Η λύση στο πρόβλημα συνολικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να προέλθει από έναν ευρύ διάλογο στον οποίο θα συμμετάσχουν όχι μόνο τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, παραγωγικά υπουργία, επιμελητήρια), τόνισε χτες ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ. Λιάσκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οπως είναι γνωστό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο των ΤΕΙ χτες οι μηχανικοί του Δημοσίου πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, ενώ κλειστές ήταν και οι υπηρεσίες του ΤΕΕ. Επίσης για τον ίδιο λόγο αλλά και την ανάγκη συνολικής συζήτησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δε λειτούργησαν χτες το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο (πρώην Γεωπονική Σχολή).

Ο Κ. Λιάσκας είπε ότι το ΤΕΕ προτείνει να κλείσουν εκείνες οι σχολές των ΤΕΙ που το αντικείμενό τους επικαλύπτεται από τα ΑΕΙ και πρότεινε τη δημιουργία σχολών εργοδηγών, γιατί, όπως είπε, μία τέτοια ειδικότητα λείπει σήμερα από την εκπαίδευση και την παραγωγή. Υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν αναβαθμίζει τα ΤΕΙ αλλά υποβαθμίζει τα ΑΕΙ και τόνισε ότι πολλές επιχειρήσεις θέλουν ένα μικρό στρώμα ανωτάτων στελεχών με ψηλές αμοιβές και από κει και πέρα ένα πλήθος πτυχιούχων που θα είναι απλώς διεκπεραιωτές.

Η συμμετοχή στη χτεσινή απεργία, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, ήταν πάνω από 70% και δεν έγινε καμία δημοπρασία δημοσίου έργου σε όλη τη χώρα.Ανέφερε ότι η μη κατάθεση του νομοσχεδίου είναι "πράξη σωφροσύνης της ύστατης στιγμής" και προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που η κυβέρνηση προωθήσει το νομοσχέδιο οι μηχανικοί θα συνεχίσουν με την ίδια ένταση τις αντιδράσεις τους. Επίσης εξέφρασε την αντίθεση του ΤΕΕ στην επιτροπή πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ που συστήθηκε, εκφράζοντας το φόβο ότι μπορεί "σε μία νύχτα κάποια ΤΕΙ να γίνουν ΑΕΙ" και αντιπρότεινε την άμεση λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας το οποίο θα συζητήσει συνολικά το θέμα.

Στο μεταξύ χτες οι σπουδαστές από σχολές του ΤΕΙ Αθήνας δεν πραγματοποίησαν την προγραμματισμένη πορεία τους και αντ' αυτής έκαναν εξόρμηση στο κέντρο της Αθήνας μοιράζοντας φυλλάδια με τις θέσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ