Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ταλαιπωρία από τη νεροποντή

Μούσκεψε χτες η Αθήνα από τη νεροποντή που για μερικές ώρες δημιούργησε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πρωτεύουσα. Η βροχή άρχισε μετά το μεσημέρι και κόπασε μετά τις έξι το απόγευμα. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε 55 κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα. Οι περισσότερες από αυτές προέρχονταν από το Γαλάτσι. Συνολικά 15 συνεργεία της Πυροσβεστικής με 40 άνδρες ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις για βοήθεια.

Στον Κεραμεικό πολλά φρεάτια έσπασαν, ενώ η στάθμη του νερού στον Κηφισό ξεπέρασε το ένα μέτρο. Στο παραπέντε οι εργαζόμενοι που δούλευαν στα έργα που εκτελούνται στο ύψος των πρακτορείων του ΚΤΕΛ πρόλαβαν και βγήκαν από το χώρο. Μέχρι αργά το βράδυ γερανοί προσπαθούσαν να βγάλουν από το ποτάμι μηχάνημα που χρησιμοποιούσαν οι εργαζόμενοι.

Η χτεσινή νεροποντή δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλης έντασης, ωστόσο οι κάτοικοι της Αττικής για άλλη μια φορά μέσα στο κατακαλόκαιρο αντιμετώπισαν τα απαράδεκτα φαινόμενα των δρόμων που μετατρέπονται σε χειμάρρους και τη μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ οι μνήμες από χαμένες ζωές και τεράστιες καταστροφές ξυπνούν με τις πρώτες ψιχάλες. Ο υπεύθυνος αυτής της κατάστασης είναι σε όλους γνωστός. Είναι η πολιτική που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ που όχι μόνο θεωρούν πολυτέλεια τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και την προστασία του πράσινου στις γύρω περιοχές, αλλά στο όνομα του κέρδους έχουν επιβάλει την άναρχη δόμηση, τα παράνομα μπαζώματα, την ανέγερση αυθαιρέτων και την αποψίλωση των δασών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ