Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΟΤΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατοίκων και αιρετών κατά των αναγκαστικών συνενώσεων που προβλέπει το πρόγραμμα "Ι. Καποδίστριας". Στο μεταξύ η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των αναγκαστικών συνενώσεων προχωρά και ολοκληρώνει τη συγκέντρωση αποφάσεων κοινοτικών συμβουλίων και λαϊκών συνενώσεων κατά των κυβερνητικών σχεδίων. Παράλληλα, μέσα στο Σεπτέμβρη προγραμματίζονται κινητοποιήσεις ανά νομούς, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο αυτές να πάρουν πιο μαζική μορφή.

Χτες, συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού Λαρίσης - Τρικάλων, στο ύψος του Μεγαλοχωρίου, από τις δέκα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Δήμου Εστιαιώτιδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του δήμου τους, όπως προβλέπει το πρόγραμμα "Ι. Καποδίστριας".

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Κοινοτήτων Λόγγου, Πατουλιάς, Χρυσαυγής, Μεγαλοχωρίου, που συνιστούν το Δήμο Εστιαιώτιδας, δόθηκε το σύνθημα για περαιτέρω κινητοποιήσεις εναντίον του "Ι. Καποδίστριας". Παράλληλα, όπως κατήγγειλαν τα μέλη της Επιτροπής η προσάρτηση των παραπάνω κοινοτήτων στο Δήμο Πελιναίων, που προβλέπεται από το πρόγραμμα, συνεπάγεται την αυτοαναίρεσή του, καθώς από την 21η Απρίλη τα εν λόγω κοινοτικά συμβούλια έχουν υποβάλει αίτηση για την εθελοντική τους συνένωση σε δήμο. Κάτι το οποίο δεν έγινε. Οπως μας είπε ο Βαγγέλης Στογιάννης, μέλος της Επιτροπής, οι κοινότητες Λόγγου, Πατουλιάς, Χρυσαυγής και Μεγαλοχωρίου, λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια ως συγκοινωνούντα δοχεία. Και σημείωσε πως είναι απάνθρωπο να απαγορεύονται οι εθελοντικές συνενώσεις.

Την ίδια στιγμή, σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Τάσος Μαντέλης,δήλωνε πως παρότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ισχυρά κίνητρα για εθελοντικές συνενώσεις, λίγοι δήμοι και κοινότητες προχώρησαν σε αυτές. Επανέλαβε δε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στα σχέδιά της.

Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα "Ι. Καποδίστριας" έχει γίνει αποδεκτό - προφανώς οι αντίθετες γνώμες των κατοίκων, όπως αυτές έχουν εκφραστεί σε λαϊκές συνελεύσεις, δεν "πιάνονται". Ενώ, προσπέρασε την αντίδραση αιρετών σχετικά με τον αντιδημοκρατικό, χωρίς τη γνώμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του λαού, τρόπο που προωθούνται οι αναγκαστικές συνενώσεις, λέγοντας πως οι όποιες αντιδράσεις έχουν τοπικιστικό χαρακτήρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2015-06-11 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις (1997-08-19 00:00:00.0)
Πληθαίνουν συνεχώς οι αντιδράσεις (1997-05-23 00:00:00.0)
Δεν "περπατάει" ο "Καποδίστριας" (1997-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ