Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα Ιλίσια χτυπά η καρδιά της νεολαίας

Αρχίζουν σήμερα οι τετραήμερες κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης

Το 23ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, πιστό στην παράδοση που έχει δημιουργήσει, ανοίγει σήμερα τις πύλες του για να υποδεχτεί τη ριζοσπαστική νεολαία. Τους χιλιάδες νέους και νέες που αναζητούν τους υπεύθυνους για τα αδιέξοδα που βρίσκουν μπροστά τους, που δεν εφησυχάζουν μπροστά στην αθλιότητα της σημερινής κοινωνίας. Τους χιλιάδες νέους και νέες που αντιστέκονται στη λαίλαπα της υποκουλτούρας και της μαζικής πολιτιστικής βιομηχανίας. Από σήμερα, στις 6 το απόγευμα και για τέσσερις μέρες η ΚΝΕ θα καταθέτει τη δική της πολιτική και πολιτιστική πρόταση, στέλνοντας στη νεολαία και σε όλο το λαό το μήνυμα: "Εχουμε τα ίδια όνειρα, έχουμε τον ίδιο εχθρό, μαζί στην αντεπίθεση".

Μιλώντας στον "Ρ" ο Νίκος Σοφιανός, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, για την έναρξη των εκδηλώσεων, τονίζει ότι για άλλη μια φορά οι χιλιάδες νέοι που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΚΝΕ θα αναδείξουν το Φεστιβάλ σε κορυφαίο πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός της χρονιάς. Ο Ν. Σοφιανός είπε συγκεκριμένα:

"Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, ολοκληρώνοντας μια μεγάλη πορεία και πραγματοποιώντας δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, κορυφώνει τις δραστηριότητές του, με τις κεντρικές εκδηλώσεις στα Ιλίσια. Ολα δείχνουν, από τη μεγάλη προπαγανδιστική εκστρατεία που οργάνωσε στην Αθήνα και στον Πειραιά ότι χιλιάδες νέοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και θα αναδείξουν για άλλη μια χρονιά το Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός όλης αυτής της περιόδου.

Πολιτικό γεγονός, γιατί οι θέσεις και η πολιτική του ΚΚΕ θα συναντηθούν με τις αγωνίες και τις ανησυχίες της νεολαίας. Πολιτιστικό γιατί, με τρόπο προσιτό, θα μπορέσει η νεολαία να επικοινωνήσει με το έργο σημαντικών δημιουργών και παράλληλα θα μπορέσει να προβληθεί η δική της ερασιτεχνική συλλογική δημιουργία.

Πιστεύουμε ότι σε μια περίοδο, που, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής,εξαπολύεται μια συνολική επίθεση στα δικαιώματα, στην προοπτική και στο μέλλον της νεολαίας, σε μια περίοδο όπου οι ρυθμίσεις και τα μέτρα παίρνονται το ένα μετά το άλλο, που επικρατεί μεγάλη αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στο χώρο της εκπαίδευσης, για τι θα γίνει με την επαγγελματική προοπτική της νεολαίας στην Ελλάδα της ανεργίας, για το τι θα γίνει με τον πολιτισμό μας, σε μια περίοδο που προβάλλονται τα ψεύτικα εθνικά ιδεώδη περί Ολυμπιάδας, σε όλη αυτήν την περίοδο τη γεμάτη γεγονότα, η παρουσία, η συμμετοχή, η συζήτηση και η επικοινωνία που πραγματοποιεί η Οργάνωσή μας με μεγάλα τμήματα των νέων θα συμβάλουν σημαντικά στην υλοποίηση του κεντρικού συνθήματος του 23ου Φεστιβάλ.

Γιατί, πραγματικά, έχουμε τα ίδια όνειρα μαζί με χιλιάδες νέους, έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε καλύτερα τον κοινό μας εχθρό, μπορούμε σήμερα να βγούμε στην αντεπίθεση. Αυτό θα είναι και το θέμα που θα κυριαρχήσει σε όλη αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση, το θέμα που κυριάρχησε στις εκατοντάδες εκδηλώσεις που προηγήθηκαν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ