Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Σε οριακό σημείο η έλλειψη σχολικών κτιρίων

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε ομόφωνα - κάτω από την πίεση του κόσμου - το Δημοτικό Συμβούλιο

Πορεία κινητοποιήσεων αποφάσισε ομόφωνα να ακολουθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μενιδίου, καθώς το πρόβλημα έλλειψης σχολικών κτιρίων στην πόλη έχει φτάσει σε οριακό σημείο, ενώ και η πλειοψηφία αυτών που υπάρχουν βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Την πρόταση για κινητοποιήσεις αναγκάστηκε να κάνει στο ΔΣ ο ίδιος ο φιλοκυβερνητικός δήμαρχος Α. Μουστακάτος, καθώς η πίεση που δέχεται από τον κόσμο είναι μεγάλη. Ολο το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τις περυσινές κινητοποιήσεων των κατοίκων του Μενιδίου που έφτασαν μέχρι αποκλεισμό δρόμων, ο δήμαρχος βεβαίωνε συνέχεια ότι θα κατασκευαστούν από τον ΟΣΚ 28 σχολικά κτίρια και ότι "από μέρα σε μέρα" υπογράφεται η σχετική προγραμματική σύμβαση με το Δήμο, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι μετά τις περυσινές κινητοποιήσεις, ο τότε υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου είχε χαρακτηρίσει την πόλη "εθνικής σημασίας", κάτι που σημαίνει ότι εξαλείφονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και, άρα, "μπορεί να ξεκινήσει να κατασκευάζεται ένα σχολείο μέσα σε τρεις μέρες", όπως δήλωσε στο ΔΣ ο ίδιος ο δήμαρχος.

Ο Α. Μουστακάτος είπε στο ΔΣ ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν δοθεί περίπου 9 δισ. δραχμές (5 για αγορές οικοπέδων, 3 για κατασκευές και 1 για συντηρήσεις). Παρ' όλα αυτά, δεν έχει ξεκινήσει η κατασκευή των σχολικών κτιρίων. Μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία του ΔΣ δεσμεύτηκε να γίνουν οι κινητοποιήσεις μέσα σε δέκα μέρες. Για την οργάνωσή τους, συγκροτήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες για να αποφασίσει σχετικά. Σε πρώτη φάση, θα γίνει ενημέρωση των Συλλόγων των Γονέων και των Καθηγητών, καθώς και των μαζικών φορέων της πόλης. Μέσα σε 10 μέρες πρέπει ακόμη να οργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κλείσιμο των σχολείων και την επόμενη ακριβώς μέρα πορεία και κατάληψη των γραφείων του ΟΣΚ.

Ο δημοτικός σύμβουλος της "Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου" (ΠΑΣΥΜ) Θάνος Τραβασάρος άσκησε κριτική στον δήμαρχο, χαρακτηρίζοντάς τον αναξιόπιστο και θυμίζοντάς του ότι και πριν ένα χρόνο στο ΔΣ μίλαγε για σκληρές κινητοποιήσεις, μέχρι που πήρε τις ψεύτικες υποσχέσεις των υπουργών της κυβέρνησης. "Υπάρχει μια λαίλαπα κατεδάφισης της δημόσιας παιδείας από την κυβέρνηση, στην οποία ο δήμαρχος μέχρι σήμερα είναι φερέφωνο. Ο ΟΣΚ δεν είναι αυτόνομος οργανισμός, εφαρμόζει το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας. Είναι ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να μην δίνονται χρήματα για τη δημόσια παιδεία", επισήμανε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ