Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΡΑΚΑΣ
Δεν αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης

Αντισυνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) τη διάταξη σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΧΩΔΕ που αφορούσε το Δήμο Γέρακα και καθόριζε συντελεστή δόμησης μεγαλύτερο του ισχύοντος.

Με το ίδιο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, εκτός από το Δήμο Γέρακα, προβλεπόταν η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου για τους Δήμους Χαλανδρίου, Βριλησσίων και Αγίας Παρασκευής. Η τροποποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κατασκευής της Λεωφόρου Σταυρού - Πεντέλης. Για τους άλλους τρεις δήμους το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος εγκρίθηκε από το ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Οσον αφορά το Δήμο Γέρακα το ΣτΕ αναφέρει (αριθ. απόφασης 465/1997) ότι ο συντελεστής δόμησης είναι ανώτερος του επιτρεπόμενου, πράγμα που αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την περιοχή Γαργηττός του Δήμου Γέρακα καθορίζονταν δύο κλίμακες συντελεστή δόμησης (0,8 για οικόπεδο μέχρι 500 τετραγωνικά μέτρα και 0,6 για οικόπεδο άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων). Στο σημείο αυτό το ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση να "καθοριστεί συντελεστής δόμησης ίσος ή μικρότερος του ισχύοντος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ