Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Εκδήλωση τιμής για το ΚΚΕ και το ΔΣΕ

Με συγκέντρωση στην Τρίπολη, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, την Κυριακή, 12 Οχτώβρη, ώρα 11 το πρωί,οι κομμουνιστές της Πελοποννήσου θα τιμήσουν τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 51 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Βασίλης Καλαματιανός, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Με ανακοίνωση - κάλεσμα οι Επιτροπές Περιοχής Ανατολικής και Δυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ υπογραμμίζουν τη σημασία της ίδρυσης του Κόμματος και του ΔΣΕ και τονίζουν: Η πάλη του λαού μας για ανεξαρτησία, ενάντια στον ξένο ζυγό, την υποτέλεια και τον ιμπεριαλισμό έρχεται από πολύ μακριά. Η πίστη του ΚΚΕ στο όραμα και τις προοπτικές για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από την ξενική εξάρτηση, μια Ελλάδα της προκοπής και της προόδου, του σοσιαλισμού παραμένει ακλόνητη.

Στην πραγμάτωση αυτού του οράματος το ΚΚΕ πρόσφερε ποταμούς αίματος και έδωσε τα καλύτερα παιδιά του - στελέχη, μέλη, οπαδούς και φίλους. Κορυφαία στιγμή αυτής της μακρόχρονης πάλης, ήταν ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) της περιόδου 1946 - '49.

Για να ξαναθυμηθούν οι παλιότεροι τα επικά εκείνα χρόνια, για να διδαχθούν οι νεότεροι "πώς δένεται τ' ατσάλι" του αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία, το Σοσιαλισμό, σας καλούμε να πάρετε μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ανατολικής και Δυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ την Κυριακή 12 Οχτώβρη στην Τρίπολη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ