Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Καλύτερος από τον Κ. Σημίτη

Την εικόνα αρχηγού κόμματος, που είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με "άλματα" στις νεοφιλελεύθερες επιλογές σε αντίθεση με την κυβέρνηση Σημίτη που προχωρά "σιγά - σιγά", επιχείρησε να ενισχύσει ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας προχτές το βράδυ σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

Με την ομιλία του ο Κ. Καραμανλής κατάφερε να δικαιώσει τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου που τον προσφώνησε ως "εξοχότατο κύριο Σημίτη"! "Κανείς δε δικαιούται σήμερα στην Ελλάδα να λέει σιγά - σιγά" τόνισε και πρόσθεσε: "Πρέπει να προετοιμαστούμε γοργά και αποφασιστικά για ένα άλμα, άλμα εποχής". Εσπευσε μάλιστα να διευκρινίσει ότι ένα τέτοιο άλμα μπορεί να πραγματοποιηθεί "από φορέα που έχει φρέσκο πολιτικό λόγο και δεν έχει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις από πουθενά".

Δίνοντας ένα επαρκές δείγμα του "φρέσκου λόγου" που μεταφέρει, επέκρινε την κυβέρνηση γιατί δεν επεκτείνει τη νεοφιλελεύθερη επίθεση σε όλους τους τομείς και περιορίζεται μόνο στη "δημοσιονομική εξυγίανση". Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι αδιέξοδη, γιατί περιορίζεται σε "πολιτική συμπίεσης για εργαζόμενους και επιχειρηματίες" (!), ενώ δεν περιλαμβάνει σε αυτή τη συμπίεση και το δημόσιο τομέα. Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τις γνωστές προτάσεις του για γενναίες αποκρατικοποιήσεις, δίνοντας έμφαση στον τραπεζικό τομέα, φορολογικές απαλλαγές για το κεφάλαιο, "συρρίκνωση της συνολικής δημόσιας δαπάνης" κ. ά. Δε δίστασε μάλιστα να προχωρήσει σε λαϊκισμούς, χρεώνοντας την απόκλιση, αντί της σύγκλισης, της χώρας από την ΕΕ στην "άτολμη" πολιτική της κυβέρνησης, που επιμένοντας στα κριτήρια της ονομαστικής σύγκλισης παραβλέπει την πραγματική. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή, ζήτησε να διευρυνθεί σε νέους τομείς η αντιλαϊκή επίθεση όπως η ανταγωνιστικότητα, η παραγωγικότητα κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ