Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Καταδικάζεται η τρομοκρατία κατά της Κούβας

Τις τρομοκρατικές επιθέσεις των αντεπαναστατικών οργανώσεων του Μαϊάμι που δρουν κάτω από την κάλυψη και καθοδήγηση των υπηρεσιών του βορειοαμερικάνικου ιμπεριαλισμού, σε βάρος της κουβανικής επανάστασης και του λαού της Κούβας, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Κεφαλονιάς που συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα στο οποίο τονίζονται και τα παρακάτω:

Οι βομβιστικές ενέργειες σε ξενοδοχεία στην Αβάνα, με στόχο να πληγεί ο τουρισμός και με θύματα αθώους πολίτες, αποδείχτηκε ότι αποτελούν τμήμα αυτού του σχεδίου. Αντίστοιχα, έχουμε αποδείξεις ότι και η προσβολή καλλιεργειών στην Κούβα από ασθένειες, ήταν ενέργεια βιολογικού πολέμου.

Ο ιμπεριαλισμός και οι πράκτορές του είναι αδίστακτοι στην προσπάθειά τους ν' ανατρέψουν την επανάσταση και το σοσιαλισμό στην Κούβα. Αλλά, τα χτυπήματα αυτά αποτελούν επιθέσεις σε βάρος όλης της ανθρωπότητας, των δικαιωμάτων των λαών στην κυριαρχία και την αυτοδιάθεση και σαν τέτοια πρέπει ν' αντιμετωπιστούν.

Η αλληλεγγύη και η αντιιμπεριαλιστική δράση των λαών να βάλουν φραγμό στα σχέδια του ιμπεριαλισμού, υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ