Κυριακή 5 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Εκδήλωση τιμής στο ΚΚΕ και το ΔΣΕ

Συγκέντρωση στην Τρίπολη οργανώνουν οι ΚΟ Ανατολικής και Δυτικής Πελοποννήσου του Κόμματος για να τιμήσουν το ΚΚΕ και το ΔΣΕ

Με συγκέντρωση στην Τρίπολη, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, την Κυριακή, 12 Οχτώβρη, στις 11 το πρωί,οι κομμουνιστές της Πελοποννήσου ξεκινούν τις εκδηλώσεις τιμής για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 51 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Το ΚΚΕ, 80 χρόνια με τη δράση και τους αγώνες των κομμουνιστών μέσα στους αγώνες όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, έβαλε τη σφραγίδα του για τις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις και την ανεξαρτησία της χώρας, ενώ σε κρίσιμες ιστορικές περιόδους, στην κυριολεξία καθόρισε τις εξελίξεις στη χώρα μας. Ετσι, η ιστορική επέτειος των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ αφορά, πρώτα απ' όλους τους κομμουνιστές, αλλά και ολόκληρο το λαό, καθώς τα 80 χρόνια της ίδρυσης και δράσης του Κόμματος είναι, συνάμα, η ζωντανή ιστορία του τόπου, η ίδια η ιστορία που έγραψαν με τους αγώνες τους.

Με ανακοίνωση - κάλεσμα οι Επιτροπές Περιοχής Ανατολικής και Δυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ υπογραμμίζουν τη σημασία της ίδρυσης του Κόμματος και του ΔΣΕ και τονίζουν: Η πάλη του λαού μας για ανεξαρτησία, ενάντια στον ξένο ζυγό, την υποτέλεια και τον ιμπεριαλισμό έρχεται από πολύ μακριά. Και η πίστη του ΚΚΕ στο όραμα και τις προοπτικές για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από την ξενική εξάρτηση, μια Ελλάδα της προκοπής και της προόδου, του σοσιαλισμού παραμένει ακλόνητη.

Στην πραγμάτωση αυτού του οράματος το ΚΚΕ πρόσφερε ποταμούς αίματος και έδωσε τα καλύτερα παιδιά του - στελέχη, μέλη, οπαδούς και φίλους. Κορυφαία στιγμή αυτής της μακρόχρονης πάλης, ήταν ο αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) την περίοδο 1946 - 49.

Για να ξαναθυμηθούν οι παλιότεροι τα επικά εκείνα χρόνια και να διδαχθούν οι νεότεροι "πώς δένεται τ' ατσάλι" του αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία, το Σοσιαλισμό, σας καλούμε να πάρετε μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Ανατολικής και Δυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ την Κυριακή 12 Οχτώβρη στην Τρίπολη. Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Βασίλης Καλαματιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ