Κυριακή 5 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΤΟΥ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"
Να δώσουμε ζωντανή την ιστορία

Η ιστορία του ΚΚΕ είναι ζωντανή γιατί είναι γραμμένη με αγώνες και θυσίες, είναι χαραγμένη μέσα στις μικρές και μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης όλων των εργαζομένων και κανένας δεν μπορεί να την πλαστογραφήσει. Αυτά, υπογράμμισαν πολλοί σύντροφοι στη συνέλευση της ΚΟΒ "Ριζοσπάστη" που συνεδρίασε τη βδομάδα που πέρασε και συζήτησε μορφές και εκδηλώσεις για "ένα αντάξιο με τη σημασία της επετείου των 80 χρόνων του ΚΚΕ και του "Ρ"" γιορτασμό της επετείου.

"Υπάρχουν ντοκουμέντα, υπάρχει η πραγματική δραστηριότητα και συμβολή του Κόμματος σ' όλες τις πλευρές της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζώης των εργαζομένων της χώρας" και οφείλουμε να τα προβάλλουμε, να τα αναδείξουμε, όχι απλώς ως ιστορικά στοιχεία με μουσειακό χαρακτήρα, αλλά ως τη ζωντανή ιστορία, οδηγό για δράση, που είναι δεμένη με τους αγώνες και τα συμφέροντα του λαού και σήμερα. Για να μπορεί ο λαός να κρίνει ο ίδιος, όπως υπογραμμίστηκε.

Οσον αφορά ειδικότερα το "Ριζοσπάστη", που η ιστορία του είναι απόλυτα δεμένη με την 80χρονη πορεία του ΚΚΕ, όπως είπε ένας παλιός σύντροφος με συγκίνηση, είναι ο καθρέφτης των μικρών και μεγάλων αγώνων του λαού και του Κόμματος και μέσα στις σελίδες του είναι γραμμένη η νεότερη ιστορία του τόπου, η πραγματική ιστορία που έγραψε ο λαός. Μέσα σ' αυτή την ιδιαίτερη ιστορική πορεία του "Ρ" υπάρχει η μοναδική η συνεισφορά των χιλιάδων μελών και οπαδών του Κόμματος, των κομμουνιστών - αγωνιστών δημοσιογράφων, των χιλιάδων διακινητών που σε συνθήκες πρωτοφανών διώξεων και παρανομίας έκαναν το "Ρ" εμπροσθοφυλακή στην ενημέρωση του λαού μας. Σ' αυτή όμως τη μοναδική πορεία του, ο "Ρ" μπόρεσε και ανταποκρίθηκε γιατί μαζί και με την ολόπλευρη βοήθεια του Κόμματος ανέδειξε και διαπαιδαγώγησε αγωνιστές δημοσιογράφους, όπως ο Τ. Φίτσιος, ο Κ. Βιδάλης και τόσοι άλλοι που σήμερα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα δημοσιογράφων αγωνιστών για τα δίκαια του λαού. Και είναι χρέος μας να τιμήσουμε αυτούς τους δασκάλους, υπογράμμισε ο σύντροφος και πρότεινε να προχωρήσουμε σε μια έκδοση η οποία θα περιλαμβάνει δημοσιεύματα του "Ρ" που αφορούν σημαντικές στιγμές της ιστορικής πορείας του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος. "Για να μπορούν οι εργαζόμενοι από πρώτο χέρι να μαθαίνουν τη στάση και τις θέσεις του Κόμματος σ' όλα τα ζητήματα του τόπου στα 80 χρόνια διαδρομής του ΚΚΕ και του "Ρ" και να βγάλουν τα δικά τους διδάγματα, ώστε να μην πέφτουν θύματα της παραχάραξης της πραγματικής ιστορίας".

Ανάλογες σχετικές προτάσεις για την οργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων από το "Ρ" στα πλαίσια των γενικότερων εκδηλώσεων που θα οργανωθούν για τα 80χρονα του ΚΚΕ έγιναν πολλές, για κάποιες εκδόσεις που μπορούμε να οργανώσουμε και προετοιμάσουμε για να τιμήσουμε, ως ΚΟΒ, μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην εφημερίδα και τα 80χρονα του "Ρ".

Καλύτερη τιμή, ωστόσο, για τα 80χρονα, ως "καταστάλαγμα" των συντρόφων, είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε ένα πραγματικό άλμα στην ποιοτική βελτίωση του "Ριζοσπάστη" και στην αύξηση της κυκλοφορίας του που προβάλλει τόσο αναγκαία σήμερα. Κι αυτό το στοίχημα, έδωσαν όλοι οι σ/φοι την υπόσχεση να το κερδίσουμε. Οπως, επίσης να κερδίσουμε και τη μάχη για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης που ξεκινά μαζί με την έναρξη του γιορτασμού για τα 80χρονα. Αλλωστε, η ίδια η επιτυχία της εξόρμησης, που είναι μια βαθιά πολιτική μάχη, είναι δεμένη με το σημαντικό αυτό γεγονός που ενισχύει και την επιτυχία των τιμητικών εκδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ