Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απογείωση της αλαζονείας

Σε μια θρασύτατη επίδειξη αλαζονείας και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς επιδόθηκε χτες η κυβέρνηση, με αφορμή τον αποκλεισμό συγκεκριμένων εφημερίδων από την πρόσκληση σε γεύμα - ενημέρωση, που είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός, την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, στους διευθυντές όλων των εντύπων, πλην του "Ριζοσπάστη" και της "Αυγής". Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που κλήθηκε να απαντήσει στην αίθουσα Τύπου, γιατί ακολουθήθηκε η παραπάνω επιλεκτική τακτική, υπήρξε κάτι περισσότερο από κυνικός: "Ενα γεύμα θέλησε να προσφέρει ο πρωθυπουργός σε κάποιους. Θα τεθεί υπό την κρίση σας ποιους θα καλέσει;" (!), ήταν η απάντησή του.

Ας σημειωθεί ότι σε αυτό το περιβόητο γεύμα ο Κ. Σημίτης έκανε παράθεση των εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επόμενη μέρα είδαν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ που μίλαγαν για διεκδικήσεις της Τουρκίας οι οποίες φτάνουν από τη Θάσο μέχρι τη Μακρόνησο, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ίδιου του πρωθυπουργού προς τους καλεσμένους του.

Εκεί που ο Δ. Ρέππας ξεπέρασε κάθε όριο ήταν όταν παρέθεσε τους λόγους για τον αποκλεισμό του "Ριζοσπάστη" και της "Αυγής": "Στο γεύμα αυτό, και για πρακτικούς λόγους, ορισμένοι διευθυντές δεν ήταν δυνατό να κληθούν. Υπήρξε ένα κριτήριο το οποίο ελήφθη υπόψη. Κατά το κριτήριο αυτό, εφημερίδες οι οποίες έχουν ένα χαρακτήρα κομματικό, δεν εκλήθησαν να εκπροσωπηθούν σ' αυτό το γεύμα", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Οταν έγινε δέκτης μπαράζ ερωτημάτων και καταγγελιών για την κυβερνητική μεθόδευση, δεν απέφυγε να υπάρξει και αγενής: "Αυτοί κρίθηκε" ότι έπρεπε να προσκληθούν, είπε και συνέχισε: "Εσείς, βεβαίως, αν παραθέσετε κάποιο γεύμα, μπορείτε να καλέσετε οποιονδήποτε άλλον. Ο πρωθυπουργός θεώρησε πως σ' ένα πρώτο κύκλο συζήτησης θα έπρεπε να καλέσει τους εκπροσώπους αυτών των συγκεκριμένων εφημερίδων"...

Τόλμησε, κατόπιν, να αντιστρέψει την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Τύπο, που χαρακτηρίζεται από στημένες πρωθυπουργικές συνεντεύξεις μέχρι κατάρτιση "μαύρων λιστών" δημοσιογράφων, λέγοντας: "Γνωρίζετε πολύ καλά, όταν η κυβέρνηση συζητά με τους εκπροσώπους των Μέσων, προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, συζητά με όλους τους εκπροσώπους των εφημερίδων ή των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος σε μία τέτοια διαδικασία. Ουδείς προεπιλέγεται και ουδείς αποκλείεται. Αυτό είναι σαφές"!

  • Με χτεσινή της ανακοίνωση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ χαρακτηρίζει "απαράδεκτη μεθόδευση που εγείρει μείζον πρόβλημα δημοκρατικής δεοντολογίας" τον αποκλεισμό των εφημερίδων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ