Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αρχίζει το νομοθετικό έργο

Με τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Γεωργίας "για τη ρύθμιση χρεών των συνεταιριστικών οργανώσεων" αρχίζει σήμερα το νομοθετικό έργο της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ ακολουθεί το νομοσχέδιο για τη "χρηματιστηριακή αγορά παραγώγων".

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης έδωσε συνέντευξη Τύπου στην οποία διευκρίνισε ότι το νομοσχέδιο "Καποδίστριας" αποκλείεται να κατατεθεί αυτήν τη βδομάδα στη Βουλή, πόσο μάλλον να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη, καθώς, όπως είπε, πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στα κόμματα να το μελετήσουν. Ανακοίνωσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει την πραγματοποίηση μιας προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ θα γίνει και ανάλογη συζήτηση για τη διαφάνεια της πολιτικής.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αυστραλία, υπογραμμίζοντας ότι βρήκε κατανόηση από τους εκεί επίσημους όσον αφορά τις θέσεις της χώρας μας στο Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά. Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην ομογένεια και τα προβλήματά της με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ευχήθηκε να αποκατασταθεί η ενότητα.

Η Βουλή χτες εξέλεξε τους κοσμήτορες για τη νέα σύνοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ