Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
ΟΧΙ στα σενάρια νομιμοποίησης

Ανακοίνωση - καταδίκη της πρότασης νόμου για τη νομιμοποίηση των "μαλακών" ναρκωτικών, που προωθούν βουλευτές από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ

Τις προτάσεις του ΚΚΕ, για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη μάστιγα των ναρκωτικών, σε αντιπαράθεση με τις δημοσιοποιημένες προθέσεις βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ για τη νομιμοποίηση των λεγόμενων "μαλακών" έδωσε χτες στη δημοσιότητα η ΚΟ του ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ανακοίνωση, που απαντά και στις προθέσεις βουλευτών των τριών προαναφερόμενων κομμάτων για κατάθεση πρότασης νόμου, στην οποία θα τίθεται το θέμα της νομιμοποίησης του χασίς.

Η ΚΟ του ΚΚΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της τα εξής: "Τη στιγμή που η πλατιά διάδοση και χρήση των ναρκωτικών έχει αυξήσει κατακόρυφα την αγωνία των γονιών, τη στιγμή που οι θάνατοι από τη χρήση πολλαπλασιάζονται, βουλευτές του ΣΥΝ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παίρνουν την πρωτοβουλία να καταθέσουν πρόταση νόμου για τη νομιμοποίηση των "μαλακών".

Ταυτόχρονα, ο Γ. Παπανδρέου, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αξιοποιώντας την ανοχή της κυβέρνησης και το σχετικό κλίμα που καλλιεργείται στην ΕΕ, έκανε ένα βήμα παραπέρα από τις γνωστές θέσεις του για καλλιέργεια του χασίς στο σπίτι: Ζήτησε τη νόμιμη χορήγηση της ηρωίνης!Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θεωρεί αυτές τις ενέργειες ιδιαίτερα επικίνδυνες και αποπροσανατολιστικές.

Η ελεύθερη χορήγηση του χασίς και άλλων "μαλακών" ναρκωτικών ουσιών, δοκιμάστηκε ήδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όχι μόνο δε μειώθηκαν οι χρήστες, αλλά, αντίθετα, αυξήθηκαν. Η ελεύθερη χορήγηση του χασίς και άλλων ουσιών έχει γίνει ο προθάλαμος για τη χρήση και των σκληρών ναρκωτικών.

Οσοι υποστηρίζουν ότι η ελευθερία στη χορήγηση των λεγόμενων "μαλακών" λειτουργεί ανασταλτικά, αποθαρρύνοντας τον υποψήφιο χρήστη, λαθεύουν. Το αντίθετο ακριβώς θα συμβεί, αν παραμεριστούν οι όποιοι φραγμοί υπάρχουν.

Η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών αποτελεί έναν εύκολο δρόμο παράκαμψης του προβλήματος και, ταυτόχρονα, αποπροσανατολισμού από τις κοινωνικές και πολιτικές αιτίες που γεννούν αυτή τη μάστιγα. Η μάχη κατά των ναρκωτικών δεν έχει δοθεί ως τώρα με τρόπο πιο ουσιαστικό και μαζικό, γι' αυτό και δεν υπάρχουν πρακτικά αποτελέσματα".

Καταλήγοντας σε συγκεκριμένες προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, η ΚΟ του ΚΚΕ εστιάζει στα εξής σημεία: "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει ως απαράδεκτα τα προωθούμενα νομοσχέδια νομιμοποίησης των ναρκωτικών. Θα παλέψει μέσα από τη Βουλή για:

  • Γενναίες αυξήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό για την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, χώρων μόρφωσης, ψυχαγωγίας και πολιτιστικής δραστηριότητας.
  • Υπεύθυνη ενημέρωση από το δημοτικό σχολείο των παιδιών για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από τα ναρκωτικά.
  • Καμιά διάκριση στο νόμο από τα "μαλακά" και τα "σκληρά".
  • Λήψη μέτρων για την αύξηση των κέντρων αποθεραπείας των τοξικομανών, βελτίωση των όρων διαμονής και θεραπείας στα κέντρα αποτοξίνωσης.
  • Διαχωρισμό στις κατηγορίες των χρηστών και ανάλογη μεταχείρισή τους.
  • Αμείλικτες ποινές για τους καλλιεργητές, διαφημιστές και εμπόρους.

Στη νέα γενιά αξίζει ένας κόσμος απαλλαγμένος από κάθε είδους παραισθησιογόνα. Αυτή η μάχη μπορεί και πρέπει να κερδηθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ