Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Εντείνονται οι ρυθμοί

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν τη δράση τους τα μέλη των Οργανώσεων της Δυτικής Μακεδονίας για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος. Πρωτοπόρα Οργάνωση παραμένει η Οργάνωση της Φλώρινας με 45%,ενώ πίσω σε σχέση με το πλάνο της έχει μείνει η Οργάνωση της Κοζάνης με 18%.

Πρωτοπόρες Οργανώσεις στο Νομό Κοζάνης είναι της Αιανής με 40%,της Χαραυγής με 35%, της πόλης της Κοζάνης με 30%,των Εκπαιδευτικών με 28%,της Σιάτιστας με 25% και των Νοσηλευτικών με 20%.

Αυτή την περίοδο γίνονται συστηματικές προσπάθειες να συγκεντρωθούν οι συνδρομές των κομματικών μελών. Καθημερινά γίνονται επίσης εξορμήσεις στις πόλεις και ήδη έχουν προγραμματιστεί να γίνουν συνεστιάσεις για τα 80χρονα του Κόμματος στην Κοζάνη, στην Πτολεμαϊδα, στη Σιάτιστα, στα Σέρβια και την Ποντοκώμη. Μια από τις αιτίες της αδυναμίας των Οργανώσεων να προχωρήσουν με γοργότερους ρυθμούς στην προσπάθεια για την κάλυψη του οικονομικού πλάνου, φαίνεται πως είναι οι εκλογές που γίνονται αυτή την περίοδο στα Επιμελητήρια και το Σωματείο Οικοδόμων. Και αυτό γιατί πολλά συνδικαλιστικά στελέχη δεν έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τη συνδικαλιστική δουλιά τους με τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης.

Πάντως εκτιμώντας τη μέχρι τώρα εμπειρία που έρχεται από τις Οργανώσεις, ο Γιώργος Στραβού,γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου περιοχής Δυτικής Μακεδονίας, δηλώνει αισιόδοξος. "Προς το τέλος του μήνα ελπίζουμε να αναστραφεί αυτή η κατάσταση, αφού βέβαια καταφέρουμε να μπει στη μάχη το σύνολο των Οργανώσεών μας. Και αυτό γιατί από τη μέχρι τώρα πείρα των πρωτοπόρων τουλάχιστον Οργανώσεων φαίνεται ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά. Οι εργαζόμενοι ενισχύουν το Κόμμα μας ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις γιατί πιστεύουν ότι είναι το μόνο κόμμα που βρίσκεται κοντά τους και παλεύει για τη λύση των προβλημάτων τους".

Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα της πανεξόρμησης με τον "Κυριακάτικο Ριζοσπάστη" και τη διακήρυξη της ΚΕ για τα 80χρονα του Κόμματος. "Δείγμα σημαντικό κατά την άποψή μας αποτελεί η ανταπόκριση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής στο κάλεσμά μας να αγοράσουν και να διαβάσουν το "Ριζοσπάστη". Στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, όπου συνήθως δίναμε 10 φύλλα, την Κυριακή δεν έφτασαν τα 45 που είχαν μαζί τους οι σύντροφοι. Παρόμοια είναι η εικόνα και στη συνοικία Σκ'ρκα όπου δίναμε 20 φύλλα και τα 50 που δώσαμε την Κυριακή αποδείχτηκαν λίγα. Αυτό δείχνει πως αν πλησιάσουμε τον κόσμο και κυρίως αν οργανώσουμε τη δουλιά μας, θα έχουμε πολύ θετικά αποτελέσματα", κατέληξε ο Γ. Στραβού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ