Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να "ξεμπλέξουμε" το γρηγορότερο!

Μα δε θα αφήσουν τελικά τίποτα όρθιο; Είναι αποφασισμένοι να καταργήσουν ακόμα και ως έννοια την τήρηση των ελάχιστων προσχημάτων; Οπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει τέλος στον αντιλαϊκό τους παροξυσμό. Πρόκειται για αφηνιασμένους υπηρέτες μιας απάνθρωπης πολιτικής. Για πολιτικά πιόνια με συμπεριφορά και πρακτική που αν δεν επιδεικνυόταν στο πολιτικό επίπεδο, αλλά στη σφαίρα της κοινωνικής δράσης, θα χαρακτηριζόταν με ό,τι πιο εύηχο "έχει" να επιδείξει η ελληνική γλώσσα σε ανάλογες περιπτώσεις.

***

Η χτεσινή παρουσία του πρωθυπουργού ήρθε να επιβεβαιώσει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο ότι "έχουμε μπλέξει"... "Εχουμε μπλέξει" ως εργαζόμενοι, ως νέοι, ως πολίτες αυτής της χώρας, με μια κυβέρνηση που μας εξοντώνει και το χαίρεται! Ο Κ. Σημίτης με τα όσα είπε χτες, έφτασε στην κορύφωση μιας μακράς "εκσυγχρονιστικής" πορείας που έχει για κεντρικούς σταθμούς της τη φαιά προπαγάνδα, τον κυνισμό, την επίδειξη αλαζονείας απέναντι στον "εχθρό - λαό" και τις ανοιχτές απειλές και συκοφαντίες ενάντια στους εργαζόμενους. Μια πορεία που ξεκίνησε με δηλώσεις του τύπου "δεν υπάρχει λιτότητα στην Ελλάδα". Που προχώρησε σε κατηγορίες ότι όσοι δε χειροκροτούν τις κυβερνητικές δυνάμεις της εισοδηματικής λεηλασίας κατά των μισθωτών, είναι "μεμψίμοιροι". Που πέρασε από διαγγέλματα για υπαγωγή του οικονομικά ενεργού πληθυσμού στα κάτεργα των "απασχολήσιμων". Που... μεγαλούργησε την εποχή εξακόντισης του "κοινωνικού φραγγελίου". Που έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για "εθνικό κίνδυνο", τον οποίο συνιστούν οι αυξήσεις στους μισθούς!

Ομως, χτες, ο πρωθυπουργός επιφύλαξε ένα "δωράκι" προς τον εαυτό του. Είπε όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα, στη συσκευασία μιας συνέντευξης. Προέβη σε έναν αντιλαϊκό μονόλογο έσχατου είδους και το... καταευχαριστήθηκε. Στα πλαίσια του "νέου" ύφους και ήθους, λοιδόρησε τα λαϊκά στρώματα επειδή και σήμερα, όπως και το 1985, όταν επέβαλε το "σταθεροποιητικό πρόγραμμα", αναλίσκονται σε "κλαυθμούς και οδυρμούς", κατά τη φρασεολογία του! Πέταξε κατάμουτρα στους μεροκαματιάρηδες και στα 2,5 εκατομμύρια των Ελλήνων, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ότι "χωρίς φόρους και με αυξήσεις των εισοδημάτων δε θα πάει μπροστά ο τόπος"! Δήλωσε πως ό,τι και να γίνει, όσοι εργαζόμενοι κι αν "εξαϋλωθούν" στα "κρεματόρια" της ΕΕ, η κυβέρνηση θα φτάσει στην ΟΝΕ! Χωρίς περιστροφές εγγυήθηκε ότι η "πολυετής λιτότητα" μόλις τώρα άρχισε!

***

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. "Εχουμε μπλέξει" με ό,τι χειρότερο έχει επιβάλει η πλουτοκρατία σε επίπεδο πολιτικού προσωπικού για να επιβάλει την πολιτική της. Πρέπει να ξεμπλέξουμε μια ώρα αρχύτερα και με τη στυγνή πολιτική και με τα εντεταλμένα της όργανα.

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ