Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελλείψεις στο Νοσοκομείο Σερρών

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σερρών, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους κατοίκους του νομού να μην ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις.

Τα προβλήματα αυτά έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου, υπογραμμίζοντας ότι στις ελλείψεις του κάθε είδους προσωπικού προστίθεται και η πενιχρή χρηματοδότηση και η καθυστέρηση αναμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας του. Λόγω αυτής της κατάστασης, μία σειρά από σημαντικούς κρίκους του Νοσοκομείου υπολειτουργούν (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Ψυχιατρική Κλινική, Κέντρα Υγείας της δύναμης του Νοσοκομείου).

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις γενικά στο χώρο της υγείας, αλλά προσπάθησε να εμφανίσει μία κατάσταση σύμφωνα με την οποία έχει προγραμματιστεί η λύση όλων, λίγο πολύ, των προβλημάτων. Οπως είπε ο ίδιος, οι ανάγκες σε προσωπικό στο χώρο της υγείας ανέρχονται στις 18 - 20.000 θέσεις, από τις οποίες 10.500 έχουν εγκριθεί για τη διετία 1996 - 97.

Απαντώντας στον υφυπουργό, ο Στ. Παναγιώτου τόνισε ότι οι ελλείψεις είναι υπαρκτές και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και χαρακτηριστικό είναι ότι η υπολειτουργία των Κέντρων Υγείας έχει προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ