Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Θεσμοθέτηση της ασυδοσίας

Συνεχίστηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου για τις "Βιομηχανικές Περιοχές" (ΒΕΠΕ), που είχε διακοπεί, προκειμένου η κυβέρνηση να ψηφίσει εσπευσμένα τον "Καποδίστρια". Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που στην ουσία χαρίζει στους κάθε είδους βιομηχάνους μεγάλες εκτάσεις του ελληνικού δημοσίου.

Τοποθετούμενος σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής κατήγγειλε ότι με τις διατάξεις των άρθρων η ασυδοσία γίνεται νόμος του κράτους και θεσμοθετείται η κάθε είδους παροχή προς τους βιομηχάνους. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι με απλές υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζεται το πού θα είναι οι ΒΕΠΕ, ενώ το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργηθούν ολόκληρες πόλεις στα μέτρα των ιδιωτών.

Επίσης, με άλλες διατάξεις και συγκεκριμένα με το άρθρο έξι, ξεπουλιούνται τα δάση, καθώς προβλέπονται απαλλοτριώσεις δασών, προκειμένου να δημιουργηθούν ΒΕΠΕ, ενώ για τη λειτουργία τους θα ιδιωτικοποιηθεί και η διαδικασία παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατ' αρχήν συζήτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ είχαν τονίσει πως το νομοσχέδιο περιέχει αντισυνταγματικές διατάξεις, αλλά η κυβέρνηση στη σχετική ψηφοφορία είχε απορρίψει το αίτημα αυτό.

Στα αξιοσημείωτα της χτεσινής συνεδρίασης, ήταν και η διαφοροποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Πεπονή, ο οποίος άσκησε κριτική ειδικά στις διατάξεις που αφορούν την απαλλοτρίωση δασών, προκειμένου να δημιουργηθούν Βιομηχανικές Περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ