Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΣΟΒΟΛΑ
Δεν υπάρχει λόγος συνάντησης...

"Δεν υπάρχει λόγος συνάντησης με την κ. Δαμανάκη, διότι όπως προκύπτει από δηλώσεις της ίδιας, αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, η πρότασή της περιλαμβάνει συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, ενώ η πρόταση του ΔΗΚΚΙ "βγάζει απ' έξω το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση"".

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Δ. Τσοβόλας σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε χτες για να ανακοινώσει τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος, που συνεδρίασε με θέματα πολιτικής συγκυρίας και έμφαση στα ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κύριος λόγος της ενημέρωσης αυτής, όμως, ήταν ακριβώς η "ιστορική κοινωνική πρωτοβουλία - πρόταση" όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Κινήματος, για τη "συγκρότηση δημοκρατικού πλατιού κοινωνικού προοδευτικού μετώπου ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τη συντηρητική κυβερνητική πολιτική", που απηύθυνε χτες με επιστολή του ο Δ. Τσοβόλας προς την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλο, τον Γ. Μπανιά για την ΑΚΟΑ και το ΝΑΡ.

Στην επιστολή αυτή ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στην αδιέξοδη και αντιαναπτυξιακή πολιτική της δήθεν "σύγκλισης" των ονομαστικών οικονομικών δεικτών "που ακολουθεί η κυβέρνηση, για πέμπτο και υφίσταται η χώρα για ένατο χρόνο στα πλαίσια της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αλλά και της απάνθρωπης και ταξικής πολιτικής του Μάαστριχτ". Από τα παραπάνω και σε συνδυασμό με "επιχειρούμενη από το σημερινό συντηρητικό ΠΑΣΟΚ νέα παγίδευση του λαού, με το ψευδεπίγραφο σύνθημα της "Κεντροαριστεράς"" ανάγεται το εξής συμπέρασμα: "Είναι ιστορική, πολιτική και κοινωνική ανάγκη οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας να οριοθετηθούν σε σχέση με τη συντηρητική πολιτική και να δώσουν, κατ' αρχάς από το χώρο της Αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης, την εναλλακτική προοπτική και πορεία, για μια άλλη πολιτική, σε σοσιαλιστική κατεύθυνση". Ο Δ. Τσοβόλας καλεί σε κοινή συνάντηση τους παραπάνω αποδέκτες της επιστολής, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον για να πραγματοποιηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ